09-april-2024 |
Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024

Keurslager Tebak wint Spareribs Trophy 2024

De winnaar van de Spareribs Trophy 2024 is Keurslager Evert Tebak uit Nuenen. Zijn nam de prijs van deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers, in ontvangst.

De tweede prijs ging naar Keurslager De Jong uit Gilze en Slager Traiteur & Catering Hermanussen uit Overasselt nam de derde prijs in ontvangst.

Juryoordeel
De jury zei over de winnende spareribs van Keurslager Tebak: “Deze spareribs zijn mooi gemarmerd, netjes afgewerkt en hebben een lekkere nasmaak. Het is een echte dooreter!”

Tebak: “Het is de derde keer dat we meedoen en mogen nu de eerste prijs mee naar huis nemen, drie keer is scheepsrecht! We staan aan het begin van het spareribs-seizoen en gaan er hard voor werken om zoveel mogelijk spareribs te maken en verkopen.”

De keuring
Tijdens de keuring op 6 maart zijn alle ingezonden ambachtelijke spareribs vanuit het hele land beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars, slager Roy van Tilburg (winnaar 2023) en gecertificeerde keurmeesters Maritha Wolters en René Hoekstra vormden de jury van deze editie.

Over Keurslager Evert Tebak
Keurslager Evert Tebak zit aan de Parkstraat in Nuenen en is goed bekend in de wijde omgeving. Zij hebben het ambachtelijke slagersvak van generatie op generatie meegekregen, waardoor er veel kennis in huis is. In combinatie met moderne technieken maakt Keurslager Evert Tebak heerlijke ambachtelijke producten van deze tijd.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Uw Slager Wip uit Hallum
  • Keurslager Kuenen uit Ruurlo
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Slagerij Laurijssen uit Alphen NB
  • Keurslager Arnold Daals uit Winterswijk
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd

De uitreiking
De prijsuitreiking vond op 8 april plaats na afloop van het slagersevent GROEI!, in Kamerik. De winnaar werd bekendgemaakt in het bijzijn van vele collega-slagers.

Terug naar boven