28-januari-2024 |
Beste worstmaker en traiteur van 2024 gekozen

Beste worstmaker en traiteur van 2024 gekozen

Slagerij Verkoeijen uit Leunen (foto rechts) en Slagerij Bakkertje uit Volendam (foto links) zijn verkozen tot respectievelijk Beste Worstmaker 2024 en Beste Traiteur 2024. 

Het hele jaar mogen deze bedrijven met trots deze titels dragen. Na drie spannende keuringsrondes vond de bekendmaking van de winnaars plaats tijdens het event van Uw Slager & Het Worstmakersgilde op 22 januari in Vianen.

Afgelopen jaar hebben meer dan 150 slagerijen meegedaan met de voorjaars- en najaarskeuringen. Tijdens deze keuringen is een groot aantal worstmakerij- en traiteurproducten ingezonden. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen”, aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. “De jury heeft heel veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt.”

 Alle genomineerden zijn na hun inzending bezocht. Daarbij werden bij elke slager nog zes extra producten opgehaald voor een laatste keuringsronde. Tijdens deze allesbeslissende ronde zijn niet alleen de landelijke winnaars, maar ook de regiokampioenen bekend geworden. “Naast dat de keuringen winnaars opleveren, is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waarmee ze hun producten naar een nog hoger niveau kunnen tillen”, aldus Albert-Peter Veldkamp, directeur van Uw Slager.

Meer informatie: www.uw-slager.nl & www.gildeslager.nl


Terug naar boven