07-februari-2024 |
Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn wint Grote Grillworsttest 2024

Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn wint Grote Grillworsttest 2024

Op dinsdag 6 februari is Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest. De slager uit Santpoort-Noord stond in 2019 en 2020 ook in de top 10, maar ging er nog niet eerder met de winst vandoor. Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven kon rekenen op de tweede prijs en de derde plaats is ingenomen door Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring

Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

Juryoordeel

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: "De Grote Grillworsttest editie 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Circa 85% van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen.”

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde
  • Slagerij de Bruin uit Culemborg
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Gelderblom Schoonhoven uit Schoonhoven

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Grote Grillworsttest organiseert de branchevereniging ook de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Over Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn

Als het om specialiteiten gaat, bent u bij ons aan het juiste adres. Met een scala aan lekkernijen wordt vorm gegeven aan de wensen van de klant. Samen met ons enthousiaste team van medewerkers staan wij dagelijks voor onze klanten klaar! Zelf bereiden is ons credo. Uit onze vol ambachtelijke worstmakerij komen kwaliteitsproducten, die aan de hoogste eisen voldoen. Klanten weten zich verzekerd van een variëteit aan soepen, salades, maaltijden en patés. Ons worstassortiment is groots!

Terug naar boven