1788 van Jan Zandbergen
Australia Day; de Australische nationale feestdag vindt plaats op 26 januari en is vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland. Er wordt gevierd dat in 1788 de eerste vloot, onder bevel van de Engelse kapitein Arthur Philip, Australië bereikte. 1788 is ook de naam van het merk dat Jan Zandbergen heeft ontwikkeld voor haar Australisch grain fed rundvlees van een uitzonderlijke kwaliteit.
1788 verovert Europa
Uitgestrekte weides in de regio New South Wales in Australië vormen de leefomgeving van de veestapel. Minimaal 120 dagen voor de slacht worden de dieren in ‘feedlots’ gevoerd met graan. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een optimale vermarmering van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak.
Ruim vier jaar is het merk 1788 op de markt. Het merk en vlees heeft inmiddels heel Europa veroverd.
Zo ligt het van Spanje en Griekenland tot Zweden aan toe bij supermarkten en groothandels in de schappen.
Platinum variant
Na twee jaar is 1788 uitgebreid met een tweede concept; 1788 Platinum. Voor rundvlees dat vol van smaak is, is Black Angus het ras bij uitstek. Voor de 1788 Platinum lijn worden uitsluitend Black Angus runderen geselecteerd. Ook krijgen de runderen 80 dagen langer de speciaal samengestelde voeding.
Door de periode met graanvoedering van 120 dagen te verlengen naar 200 dagen, wordt de vermarmering verder versterkt en krijg je werkelijk subliem vlees.
Worldsteak Challenge 2015
In oktober 2015 vond de eerste World steak Challenge plaats in Londen. Van over de hele wereld namen veehouders, rundvlees producenten en groothandelaren deel aan deze wereldwijde competitie. Van de 70 steaks werden er 17 bekroond met een zilveren medaille en 11 met een gouden medaille. Het vlees van 1788 Platinum werd ook beloond met een gouden medaille. Deze ‘gold standard’ erkenning bewijst dat Jan Zandbergen BV niet alleen streeft naar het beste, maar daadwerkelijk hoogwaardig en smakelijk vlees levert.
Het is niet voor niets dat Australisch rundvlees in rap tempo aan populariteit wint. Tongstrelend vlees waarmee je echt iets op tafel zet.