10-april-2016 | Door: Kiki Stender
Hofleveranciers slagerij

Hofleveranciers slagerij

Om 'Hofleverancier' te mogen worden is het niet nodig dat je aan het Koninklijk Huis levert. Er zijn zelfs verschillende leveranciers die aan het Koninklijk Huis leveren maar toch geen Hofleverancier  zijn. Om het predicaat te mogen voeren moet je als ondernemer aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moet je minimaal 100 jaar bestaan en dat ook kunnen bewijzen, als ondernemer moet je je zowel plaatselijk als regionaal onderscheiden van de concurrentie en je moet, zowel economisch als juridisch, van onberispelijk gedrag zijn. Het predicaat is een visitekaartje voor de ondernemer en staat voor een solide en lange bestaansgeschiedenis. Een Hofleverancier is herkenbaar aan een uithangbord met het logo. 

Keurslagerij Muilwijk

Prinsengracht 34, 4233 EW Ameide
Tel. 0183-601395

Slagerij Muilwijk in Ameide heeft het predicaat Koninklijke Hofleverancier gekregen. De slager is al honderd jaar een begrip in het dorpje aan de Lek. De huidige eigenaar Peter Tap nam 5 jaar geleden de slagerij over en bleef trouw aan de oorspronkelijke naam. Hij bleef aan het imago werken. Veel onderscheidingen ontving de slagerij. Voor hun rookworst als kampioen van Arnhem Rookworst stad, Voor de Grillworst als Slavakto kampioen en voor tal van andere Gouden onderscheidingen. Ook werd de slagerij bekroond als 2-sterren slager. Nu zijn ze Hofleverancier. Een hele eer.

De Koning Vlees b.v.

Daltonstraat 6, 3335 LR Zwijndrecht
Tel. 078-6291851

De Koning Vlees B.V. is een bedrijf dat vleesproducten levert aan grootverbruikers: horeca en maaltijdindustrie. Ze voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het zijn de smaakmakers van soepen, salades, pizza’s en maaltijden. Ze bedienen niet alleen de Hollandse, maar ook de Franse, Chinese, Italiaanse, Griekse en overige keukens. De Koning Vlees heeft ook een uitgebreid assortiment voor zorginstellingen en grootkeuken. De keuken van De Koning Vlees wordt gerund door vakmensen die niet alleen weten hoe ze een lekker stukje vlees moeten bereiden, maar die ook, in overleg met de klant, constant bezig zijn met de ontwikkeling van de receptuur. De consument proeft het verschil.

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Bij het 100-jarig bestaan in 2010 droeg Jan de leiding over aan zijn zoon Arjan de Koning.

Keurslager Pinckaers

Kerkstraat 12a, 6245 CB Eijsden (L)
Tel. 043-4091226

Keurslagerij Pinckaers is gelegen in de regio Maastricht in het beschermde dorpsgezicht van Eijsden. In 2016 bestond het bedrijf 100 jaar en runt de derde generatie het bedrijf. In dit jaar werden ze hofleverancier. Keurslagerij Pinckaers is een slagerij waar kwaliteit, service, bediening en assortiment hoog in het vaandel staan. Al hun vleeswaren worden bereid in de eigen worstmakerij. Het rund/kalfsvlees betrekken ze nog van de boeren uit het Mergelland en verwerken het zo tot een stukje kwaliteit vlees dat mals is, sappig maar vooral vertrouwd. Net als hun Krull varkensvlees welk afkomstig is van Raymond Cobben uit Ulestraten. Op internationale en nationale kampioenschappen behoren de producten van Pinckaers tot de absolute top.

P.G. Dungelmann

Hoogstraat 34, 2513 AS Den Haag
Tel. 070-3462300

Sinds 1861 is Dungelmann onlosmakelijk verbonden met de hofstad. Het bedrijf dankt haar succes aan de ruime keuze en constante kwaliteit van nationaal en internationaal kwaliteitsvlees en ook in haar vleeswaren toont zij zich een ware wereldreiziger. Dungelmann is verder bij jong en oud en van minister tot stratenmaker beroemd om twee oer-Hollandse lekkernijen: het balletje gehakt en de croquet(ten). En voor wie geen tijd heeft om zelf te koken bereiden ze dagelijks heerlijke verse maaltijden. Van stampotten tot mooie vlees- en prachtige wildgerechten. Bij Dungelmann ben je nog echt cliënt en kun je rekenen op ouderwetse service.

Slagerij B. Tol

Bergse Dorpsstraat 98, 3054 GG Rotterdam
Tel. 010-4182000

B. Tol voert al ruim 100 jaar een eigen(zinnige) koers op het gebied van vlees. Ook Jan-Willem Tol, de vierde generatie, is trouw gebleven aan de filosofie van zijn overgrootvader die zich in het begin van de vorige eeuw wilde onderscheiden. Zijn uitgangspunt was het leveren van een bijzonder goede kwaliteit van zowel producten als dienstverlening, op basis van uitstekend vakmanschap. Wanneer je voor de winkel staat en naar binnen kijkt waan je je niet direct in een slagerij. De kunstzinnige inrichting is van 1954 en is uniek. Eenmaal binnen ervaar je snel anders. Je krijgt maatwerk. Een Michelinster waardig. Prachtige op maat gesneden producten, uitstekende culinaire adviezen en altijd iets te proeven.

Keurslagerij Jacco van Zoonen

Trambaan 71, 1733 AX, Nieuwe Niedorp (NH)
Tel. 0226-413311

Al in 1835 begon Ariën van Zoonen zijn slagerij. De huidige Keurslagerij staat voor kwaliteit, en biedt tal van verrassende Noord-Hollandse specialiteiten. De winkel zetelt onder één dak met een kaasspeciaalzaak, een bakker en een groentespecialist. Jacco en zijn team bereiden iedere dag weer de beste ambachtelijke producten. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, fijne vleeswaren, lekkere specialiteiten of prima maaltijden. Hun passie voor het slagersvak zie en proef je.

Slagerij Bouwmans

Zeilbergsestraat 50, 5751 LM Deurne
Tel. 0493-312636

Slagerij Bouwman wordt gerund door Henk en Petra Bouwmans. Op de Zeilbergsestraat zitten ze al meer dan 100 jaar. In die tijd is de zaak uitgegroeid tot de huidige moderne winkel. Om de beste kwaliteit te krijgen blijven ze hun ambachtelijke manier van werken trouw. Zo roken ze nog steeds de vleeswaren in een echte ouderwetse schouw en maken ze een groot deel van hun producten zelf. Ook snijden ze zelf hun varkens en runderen nog uit. Daarmee creëren zij een hoog kwaliteitsniveau. Al hun inspanningen zijn erop gericht om de klant goed te bedienen, te verwennen met goede producten van hoge kwaliteit en uiteraard zoveel mogelijk uit eigen keuken met een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

Keurslagerij Cooijmans

Nieuwstraat 73, 5271 AC St. Michielsgestel
Tel. 073-5512221

Iedere dag doen ze bij Cooijmans hun uiterste best om de mooiste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Ze gebruiken altijd de meest vers ingrediënten voor een eindresultaat van de beste kwaliteit. Hun passie voor het slagersvak zie en proef je voortdurend. Bij Cooijmans kun je altijd terecht voor iets meer. Iedere dag staat het deskundige team klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Keurslagerij Michel en Paul Gleis

Prinsenstraat 10, 7121 AG Aalten
Tel. 0543-472315

Er is heel wat gebeurt sinds opa Martinus Gleis op de bakfiets naar het Duitse Bocholt toog om staven ijs voor de koelkasten te kopen. Er staat nu een moderne slagerij met twee gedreven ondernemers. Ze kopen, in de regio, nog zelf de slachtdieren in en maken er de lekkerste producten van, ze maken hun worsten, streek-producten en vleeswaren vrijwel allemaal zelf en koken dat het een lieve lust is. De rode draad in de familievisie is hun betrokkenheid met het welzijn van de klanten en hun garantie voor een hoge, biologische, kwaliteit en dat alles in relatie tot maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

Scharrelslager Keulers

Houbeneindstr. 1, 6151CP Munstergeleen
Tel. 046-4513054

Ruim 100 jaar geleden begon opa Sjang Keulers een huisslachterij in Munstergeleen. Door de jaren heen heeft het bedrijf een brede klantenkring verworven mede door zich bezig te houden met scharrelvlees in de breedste zin van het woord. Het bedrijf staat daarnaast in de wijde omgeving bekend om haar streekproducten die allemaal in de eigen worstmakerij worden vervaardigd.

Slager-traiteur van Roessel

Grotestraat 197, 5141 JS Waalwijk
Tel. 0416-337707

'Smaakmakend lekker', de slogan die slagerij-traiteur Van Roesel, in 1997 de eerste Slagerij van het Jaar, hanteert heeft nog meer inhoud gekregen, want na een rigoureuze verbouwing elders in de stad betrok deze specialist een nieuwe, supermoderne en sfeervolle eetwinkel met een vernieuwend en hartverwarmend winkelconcept. Het resultaat is oog- én tongstrelend en toonaangevend voor de toekomst van de hele Nederlandse slagerij.

Slagerij Paul Nieuwendijk

Oosterengweg 94, 1212 CP, Hilversum
Tel. 035-6858189

Sfeervol, een goed gevulde toonbank, een vrolijk lachende attente bediening en veel liefde voor het vak. Dat zie je in de toonbank en dat proef je.

Keurslagerij Jacco Rodenburg

Middenburcht 15, 3425 MS Utrecht Vleuten
Tel. 030-2617977

Bij Rodenburg staat (bijna) alles in het teken van 'ietsje meer'. Ietsje meer: kwaliteit, service, inspiratie en net ietsje meer verassende recepten. En nog even en dan is ook de winkel 'ietsje meer' want in de loop van het jaar gaat Jacco met zijn team verhuizen naar Leidsche Rijn aan de andere kant van Utrecht.

Gildeslager Wilbrink

Dorpstraat 50, 7361 AW, Beekbergen
Tel. 055-5061250

Wilbrink is een ambachtelijke slagerij in het centrum van Beekbergen. Het bedrijf is in 1905 opgericht door Jannes Wilbrink, in Beekbergen beter bekend als 'Jannes de slachter'. Nu staat zijn achterkleinzoon Lammert Wilbrink achter het hakblok, nog steeds bijgestaan door zijn vader. Het bedrijf kenmerkt zich door een ambachtelijke uitstraling. Ze snijden nog zelf de runderen en varkens uit en staan wijd en zijd bekend om hun ambachtelijke worstmakerij.

Keurslager H. Burggraaf

Zandstraat 6, 4101 EG Culemborg
Tel. 0345-512509

Ruim een eeuw na de oprichting van slagerij Burggraaf is het bedrijf nog steeds een begrip in deze stad. Debet daaraan zijn de talloze nationale en internationale onderscheidingen die de familie van puur sang slagers en worstmakers binnenhaalde. Het vakmanschap van de familie verloochent zich niet. Het beste bewijs daarvoor is het feit dat de beide zonen Burggraaf tijdens de nationale en internationale vakwedstrijden steeds in de bovenste regionen opduiken.

Keurslagerij Gillissen

Waldstraat 100, 4381 GE Vlissingen
Tel. 0118-412141

Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Bij Gillissen gebruiken ze altijd de meest verse ingrediënten voor een eindresultaat van de beste kwaliteit. De passie voor het slagersvak spat er vanaf.

Slagerij Evers

Kerkstraat 14, 6811 DL Arnhem
Tel. 026-4421559

Onder de rook van de Eusebiuskerk in hartje Arnhem vind je slagerij Evers. Een in Arnhem en wijde omgeving gerespecteerde slagerij. Het statige pand herbergde illustere slagers die hun sporen hebben verdiend. Hier werd, door een uiterst verfijnde snij- en verdeeltechniek van de varkensschouder in 1964 het schouderhaasje ontdekt. Goed voor de 'Gouden slagersring'. Ook nu nog werken hier vaklui die alleen maar het beste van het beste zelf maken en verkopen. Die het ambacht hoger stellen dan uiterlijk vertoon en die je dat graag laten proeven.

Slagerij Hetterschijt

Dorpsplein 35, 6931 CZ Westervoort
Tel. 026-3118218

Bij slagerij Hetterschijt maken ze nog veel worsten en snacks zelf, waarmee ze regelmatig bekroond worden. Ze hebben vrijwel dagelijks contact met de toeleveranciers die er voor zorgen dat alleen het allerbeste in de toonbank komt. Al het vlees komt van IKB* erkende bedrijven en de kip-, kalkoen- en wildproducten komen van een erkend poeliersbedrijf.

Gildeslager Marlet

Traay 194, 3971 GV Driebergen
Tel. 0343-513004

Slagerij Marlet is al jarenlang een bekende slager in Driebergen en omstreken. Het bedrijf staat voor topkwaliteit op alle fronten. Daarnaast maken ze wekelijks een hele serie hele beste ambachtelijke worstsoorten in de eigen worstmakerij. .

Specialiteitenslager & traiteur Gildeslager Aarnoutse

Zandstraat 71, 6591 DB Gennep
Tel. 0485-511862

Robèr Aarnoutse is in de slagerswereld zeker geen onbekende. Hij veroverde de Spare Ribs Trophy in 2008, werd bij de Gildeslagers de Worstmakerij van het jaar in 2009 en staat in de wijde omgeving bekend als de vakman die vanuit zijn zaak een net iets anders en vaak beter product levert. Aarnoutse biedt dag in dag uit smakelijk vlees. lekkere worsten en verse vleeswaren, maar ook de salades, sauzen en kant-en-klaar maaltijden zijn niet te versmaden.

Keurslagerij van Caulil

Stationsstraat 2, 4872 TD Etten Leur
Tel. 076-5012400

Slager is een vak. Een vak dat ze bij Caulil goed verstaan. Dit vakmanschap uit zich in hun assortiment ambachtelijke producten. Met de jarenlange ervaring weten ze als geen ander wat lekker eten is. Zij zorgen voor het beste stukje vlees en de mooiste vleeswaren. Daarnaast is keurslager Caulil sterk in het verzorgen van alle vormen van catering.

Keurslagerij Buyzen

Prof. van Ginnikenstraat 20, 4731 JZ Oudenbosch
Tel. 0165-312525

Iedere dag presenteren ze de beste ambachtelijke producten . Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Bij Buyzen gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Hun passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer. Je kunt er altijd terecht voor iets meer en staat het deskundige team klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Slagerij Bouwense

Kaaistraat 4, 4484 CS Kortgene
Tel. 0113-301208

Een kleine maar gerenommeerde dorpsslager op Noord-Beveland in de provincie Zeeland. Bekend om zijn ambachtelijke producten die niet alleen bij de plaatsgenoten maar ook bij de varende toerist, die het haventje aandoet, volop aftrek vinden.

Slagerij Willems Sinds 1890

Brusselsestraat 37, 6211 PB Maastricht
Tel. 043-3212615

Op nog geen 200 meter van het Vrijthof drijft slager Willems zijn slagerij. Een eenvoudige zaak, maar met een verbluffende hoeveelheid mooie en vooral verrassende producten van scharrelvlees vervaardigd. Lekkernijen die je in vrijwel heel Nederland niet meer ziet. Mooie pasteien, prachtige vleeswaren en worsten. Kersvers lamsvlees en tal van kant en klaar gerechten. Meer dan 80% komt uit de eigen worstmakerij en wordt met liefde gemaakt en gepresenteerd.

Keurslagerij Brolsma

Langebuorren 13, 9051 BD Stiens
Tel. 058-2571271

Even boven Leeuwarden vind je slagerij Brolsma. De Keurslagerij ligt aan een plein (gratis parkeren) met een modern winkelaanbod. Brolsma is een gerenommeerd bedrijf dat al vier generaties lang het beste van het beste verkoopt. Ze weiden hun eigen vee, verkopen varkensvlees met milieukeur, Peter's farm kalfsvlees en Hollands lamsvlees dus de kwaliteit is gegarandeerd. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige specialiteiten, heerlijke maaltijden en vleeswaren uit eigen keuken. Ga eens proeven.

Slagerij Biesma

Kommisjewei 113, 9218 PD Opeinde
Tel. 0512-371209

Wanneer je de kleine slagerij binnen stapt dan valt het oog meteen op de verschillende kampioensbekers van deze slager specialist die nog zelf slacht. Barbecue-, gourmetschotels, traditioneel vervaardigde worst-soorten vaak op eiken- of turf gerookt, kampioen met de lekkerste gehaktbal van het Noorden, innovatieprijs 'Friesche Barbecue Specialist 2008' en talloze producten die met goud zijn bekroond. Klein maar fijn is hier zeker op zijn plaats.

Keurslager Mulder

Hoofdstraat 52, 8375 AR Oldemarkt
Tel. 0561-451304

De slagerij ademt de pure sfeer van de ambachtelijke vakman. Geen poespas maar mooi vlees, lekkere producten en helemaal Keurslager. Zo biedt hun website de toegang tot meer dan 1600 recepten. De winkel is modern en de bediening is vriendelijk en deskundig. Mulder biedt iedere twee weken, geholpen door de organisatie Keurslagers, een nieuwe specialiteit. Mede daarom ontdek je in hun toonbank steeds weer iets nieuws. Da's genieten.

Slagerij Terpstra

Dijkstraat 63, 8801 LT Franeker
Tel. 0517-392251

Slagerij Terpstra is een bedrijf met een rijke historie dat al meer dan 150 jaar in Franeker is gevestigd. Dag in dag uit wordt er nog gewerkt aan producten waarvan de recepten in al die jaren van vader op zoon zijn overgegaan. Terpstra is een meester in het verzorgen van barbecue feesten, zelf gemaakte vleeswaren en is een specialist op het gebied van het inblikken van vlees. Het zogenaamde 'vakantievlees' in blik.

Terug naar boven