28-april-2016 | Door: Gerhard Kwak
Schotels met salades

Schotels met salades

Saladeschotels zijn er te kust en te keur. Van een gewone maaltijdsalade of een Russische eischotel tot een luxe hors d'oevre. Bij jouw versspecialist hebben ze vaak een fotoalbum met voorbeelden van schotels die ze kunnen leveren. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan. Op deze pagina zie je voldoende voorbeelden. 

Foto: Marco van Strien in Schijndel

Een mooie en vooral ook speelse rundvleessalade omringd met: rookvlees, ei, gevulde cervelaatrolletjes, hammouse, zilveruitjes, augurk, ananas, mandarijntjes, kipstokjes, zelfgemaakte rauwe en gekookte ham.

Gezien bij: Slagerij & worstmakerij Besteman in Beverwijk

Een eenvoudige maar smakelijke ronde schotel bestaande uit een salade afgegarneerd met een saus, halve eitjes en gesnipperde bieslook. Rondom liggen enkele vleeswaren als gebraden rollade, ham met asperges, rauwe ham en verschillende vruchten.

Gezien bij: John en Arthur Boshuizen in Zeewolde

Op de schaal staat een schotel ruimschoots gevuld met een salade en afgegarneerd met gevulde eieren en groenten. Voor de schotel liggen verschillende vleeswaren en vruchten.

Gezien bij: Keurslager Arnold Daals in Winterswijk

Een feestelijke schotel met in het midden huzarensalade met daarop halve eitjes gegarneerd met mayonaise en snippertjes bieslook. Rondom gekookte en rauwe ham, kipfilet, gegaarde rollade en diverse vruchten.

Gezien bij: Keurslager Klaver in Dronten

Een fris en rijk ogende saladeschotel met een bolvormige salade aan de kop omringd met gevulde eitjes. Voor de salade liggen diverse vleeswaren rauwe en gekookte ham, gebraden rollade en rosbief. De garnering bestaat uit komkommerplakjes, Amsterdamse uitjes druine en verschillende decoratieve groenten.

Gezien bij: Keurslager Arnold Daals in Winterswijk

Een meer dan gevulde schotel met verschillende salades. Verder zie je: rauwe en gekookte ham, snijworsthoorntjes, gevulde eieren en tomaten, vruchten etc.

Gezien bij: Keurslagerij Lemmers in Beneden Leeuwen

Een leuke hartvormige moederdagsalade met een rand van komkommerplakken. Het hart is aangevuld met gevulde eitjes, gehaktballetjes, gevulde tomaatjes, verschillende vleeswaren, maiskolfjes en aardbeien. De garnering bestaat uit ijsbergsla, sinaasappelschijfjes en rode besjes.

Gezien bij: keurslager De Kievid in Nunspeet.

Een eenvoudige maar smakelijke schotel op basis van een salade die is omzoomd met: fruit, plakjes tomaat en kiwi, plakjes ham, droge worst en meloen. De salade is afgewerkt met plakjes komkommer die ook zijn gebruikt voor de roosjes bovenop.

Gezien bij: Vleeschmeester in Hendrik Ido Ambacht.

Een speelse schotel volgepakt met bolletjes huzarensalade. De bolletjes worden omringd met diverse gesneden vruchten en verschillende vleeswaren, garnalen en vis. De decoratie bestaat uit krulsla, peterselie en partjes ei. en

Gezien bij: Keurslagerij Piet Mutsaers in Rijen

Een mooie rundvleessalade bestaande uit een basis van salade met een rand van verschillende vleeswaren als rosbief, ham en gebraden rollade. Midden op de salade een bloem van snijworst met een garnering van maiskolfjes, kerstomaatjes en partjes ei. Verder langs de rand nog wortelreepjes, zilveruitjes en snippers augurk.

Een dozijn heerlijke bolletjes huzarensalade. Rondom feestelijk gedecoreerd met krulsla, vleeswaarrolletjes, partjes mandarijn en druiven.

Gezien bij: Keurslager De Kievid in Nunspeet.

Een huzarensalade afgegarneerd met partje ei. Omringd met plakjes rauwe ham en meloen, Amsterdamse uitjes, plakjes snijworst, meloenblokjes, druifjes, kerstomaatjes, rolletjes ham, plakjes augurk, mixed pickels en druifjes.

Gezien bij: Slagerij Mourik in Krimpen aan de IJssel.

Een rijkelijk gevulde salade met een bedekking van halve eieren. Rondom liggen gevulde tomaatjes, plakjes ham, blokjes meloen, rolletjes gekookte ham, sellerijsalade, gebraden fricandeau, blokjes pate, schijfjes augurk en rolletjes snijworst

Gezien bij: Keurslagerij Lemmers in Beneden Leeuwen

Een mooie kerriesalade omringd met verschillende vleeswaren als ham, Zeeuwsspek, rollade en filet americain. Verder zijn verschillende goed te combineren smaakmakers aanwezig als meloen, druiven, kerstomaatjes, aardbeien en kiwi's. De groengarnering bestaat uit sprieten bieslook en krulpeterselie.

Gezien bij: Slagerij Astrid Drenthe in Amstelveen.

Oude Achterhoekse huzarenschotel. Kenmerkend zijn de gevulde eieren die bij voorkeur bovenop de salade werden gelegd. Verder is de garnering eenvoudig met plakjes tomaat, zilveruitjes, reepjes augurk, plakjes champignons en een rand sla. De opmaak is niet echt verfijnd en ook dat is een gegeven dat je wel vaker bij de Achterhoekse schotels ziet. Men gaat hier voor de smaak en de garnering is soms bijzaak.

Gezien bij: Gerritschen in Zevenaar.

Stijlvolle huzarenschotel met een keur aan vruchten, tomaatjes, augurkjes, komkommer, uitjes en verschillende vleeswaren. Het geheel is gepresenteerd op een zwarte kunststof schotel.

Gezien bij: Keurslager Gleis in Aalten.

Een gekke bak met een gewone eiersalade. Opgemaakt met meisjes van kippenboutjes, eieren en mayonaise. Speels en gewaagd.

Gezien bij: Gildeslager Ketelaars in Moergestel

Mooie saladeschotel met een rand van lekkere vleeswaren waaronder gegrilde rollade en ham. Om de salade bij de vleeswaren weg te houden is deze geserveerd in een apart bakje. Op de salade een decoratieve eirand.

Gezien bij: Slagerij Bakkertje, Volendam

De huzarensalade is omringd met verschillende vleeswaren als pepersalami, rosbief, fricandeau en kipfilet. Verder zie je een smakelijke garnering met zontomaatjes, meloen, druiven en aardbeien.

Gezien bij: Slagerij Astrid Drenthe in Amstelveen.

Mooie en vooral lekkere Abraham van salades, filet americain, plakken worst en andere vleeswaren. Echt lekker wanneer je jarig bent.

Gezien bij: Ruud Burger, Hoogkarspel

Op de ronde schotel zijn de salades ook rond opgemaakt. Dat geeft een speels effect. De salades zijn rondom aangevuld met gevulde eitjes, verschillende vleeswaren, plakjes grilworst en filet americain. Lekker bij de ham zijn de partjes meloen.

Gezien bij: Slagerij Astrid Drenthe in Amstelveen.

Een mooie salade als lunchgerecht. De salade is vorm gegeven met behulp van een taartvorm. Op de ondergrond wat blaadjes sla en gestrooide kruiden als decoratie. De puntjes toast nodigen meteen uit tot eten.

Een éénpersoons slaatje opgemaakt in een 250 grams saladebakje. De basis bestaat uit een bolletje vleessalade dat rijk is aangekleed met reepjes augurk, plakjes snijworst, wortelreepjes een plakje ham en gekruide eipartjes.

Gezien bij: Gildeslager Pijnenburg, Gilze

Een rundvleessalade omringd met prima bijpassende lekkernijen. Tafelzuur, losjes gedrapeerde vleeswaren, eieren, tomaat en vruchten.

Gezien bij: Keurslager vd Geest, Haarlem

De salade wordt extra aantrekkelijk door de garnering van de bovenkant. Heel erg uitnodigend. Rondom de strakke saladevorm: tafelzuur, vleeswaren en fruit.

Gezien bij: Keurslager Theo Barten, Werkendam

Het opvallende aan deze schotel is de mooie basisvorm van de salade die meteen laat zien dat je hier met vis te maken hebt. De omliggende lekkernijen worden geaccentueerd door de rode lollo rosso.

Gezien bij: Uw Slager Wisse, Meliskerke

Bij deze salade is het accent heel duidelijk gelegd op de vleeswaren. Ook dat heeft zo zijn charme. Veelal worden zaken als tafelzuur en dergelijke dan apart op het buffet geserveerd. Opvallend is ook dat de rand van de salade is afgegarneerd met gehakte peterselie.

Gezien bij: Slagerij Bood, Heemstede

Een eisalade die onderdeel uitmaakt van een uitgebreid buffet. De salade is omzoomd met vruchten, tomaten en ei. De garnering past uitstekend bij de witte salade.

Gezien bij: Keurslager Koelewijn in Huizen

Op de schotel ligt de salade centraal. Deze is omzoomd met kunstig gesneden vruchten als ananas en appel en mooie strakke rolletjes ham, hoorntjes snijworst en toefjes rauwe ham. Voor de meer decoratieve accenten wordt gebruik gemaakt van verschillende slasoorten , druiven en wortelreepjes.

Gezien bij: Slagerij Biesma, Opeinde

De schotel wordt gedomineerd door de rijkelijk aanwezige wraprolletjes, gevulde tomaten, - eieren, hamrolletjes en plakjes grillworst. Al met al geeft een heel feestelijk en speels beeld. De salade zelf heeft een ruitjespatroon van mayonaise en ketchup en de randen zijn met plakken komkommer afgedekt om de overige producten te beschermen. Let ook op de mooi gesneden appel.

Gezien bij: Slagerij Burger, Hoogkarspel

Op deze manier is een kleine salade heel mooi te realiseren. Maak met een ronde vorm een slaatje omwikkel dat met lange repen komkommer en garneer de bovenkant, zoals op de foto, af met tomaat, augurk, peterselie en ei.

Een mooie zalmsalade omring met verschillende slagersdelicatessen als: Gebraden rollade, rosbief zachte achterna en verschillende groenten, vruchten en ei.

Gezien bij: Slagerij Bakkertje, Volendam

Midden op de zwarte schotel een ovale vorm van salade die is omzoomd met een rand van groen waardoor er van directe smaakoverdracht vrijwel geen sprake is. De randen zijn bedekt met verschillende vleeswaren en over de schotel loopt een doorgaande lijn van gevulde tomaatjes en eieren.

Gezien bij: Keurslager Goossens, Helmond

Rond een salade groepeerde de maker: knakjes, ham- en rolladerolletjes, drumsticks en tafelzuur. Met een garnering van plakjes ei. Een prachtige 'doe het zelf schotel'.

Gezien bij: Slagerij Mutsaers in Waalwijk

Terug naar boven