17-augustus-2023 |
Vion: vlees krijgt positiever imago onder jongeren

Vion: vlees krijgt positiever imago onder jongeren

Uit de meest recente Vion Consumer Monitor van 2023 blijkt dat het imago van vlees weer in opkomst is, vooral onder jonge consumenten tot 34 jaar. Dit onderzoek, uitgevoerd door GfK voor Vion Food Group in Duitsland, toont aan dat 61% van de respondenten gelooft dat vlees een essentieel onderdeel is van een gezond dieet, een stijging van 4% ten opzichte van 2022.

Belangrijke inzichten uit het onderzoek:

  • Regionaliteit en transparantie blijven kernwaarden. 75% van de vleeskopers kiest voor lokaal geproduceerd vlees, terwijl 60% voorrang geeft aan transparantie over de herkomst.
  • Duurzaamheid staat hoog op de agenda, met 65% die duurzame productie belangrijk vindt. Maar, slechts 39% toont interesse in de CO2-voetafdruk van vlees.
  • Kwaliteit en versheid zijn de belangrijkste aankoopcriteria, gevolgd door een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • 70% van de consumenten is bereid meer te betalen voor kwaliteitsvlees.

De resultaten laten ook een verschuiving zien in de perceptie van grote versus kleine slachterijen. Slechts 8% van de respondenten gelooft dat grotere slachterijen hogere kwaliteitsnormen hanteren dan hun kleinere tegenhangers. In reactie hierop zegt Wilhelm Habres, directeur Sales Trade & Marketing Beef bij Vion: "Grote slachterijen ondergaan de strengste controles en onafhankelijke certificeringen. Er is duidelijk behoefte aan opheldering over dit onderwerp."

De Vion Consumer Monitor speelt een essentiële rol in het begrijpen van consumententrends en -behoeften in de vleesindustrie. De inzichten uit dit onderzoek zullen bedrijven helpen hun strategieën af te stemmen op de veranderende marktvraag.

Vionfoodgroup.com

Terug naar boven