23-juni-2021 | Door: Gerhard Kwak

Keurslager Tim Janssen wint Spareribs Trophy 2021

De winnaar van de vakwedstrijd Spareribs Trophy is Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek. Op 23 juni ontving slager Tim Janssen de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Barten’s Slagerij uit Zwijndrecht won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Beverdam uit Rijssen.

Over de winnaar en zijn spareribs

De jury zei over de winnende spareribs van Keurslager Tim Janssen: “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid. Ze zijn perfect met een goede malse bite. Echt een topper, complimenten!”

Tim Janssen: “Wat ben ik trots en blij met dit resultaat! Voor de tweede keer staan wij in de finale en nu mogen wij ons winnaar noemen. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”.

De keuring
Op basis van een keuring op 2 juni zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Meer dan 80 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Simon Kuijper en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden met een juiste kruiding. Dit zijn stuk voor stuk uitnodigende spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.”

De uitreiking
De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 23 juni. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Spareribs Trophy 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Swolfs-Martens uit Goirle
  • Slagerij Biesma uit Opeinde
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Keurslager Frank en Marleen van der Zande uit Halsteren
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
  • Maros uit Made

Over Keurslager Tim Janssen
Tim Janssen is één van de jongste slagers in Nederland. Op zijn 21-ste opent hij zijn eigen Keurslagerij. Bij hem staat de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in het vaandel. Naast de vele vleessoorten biedt Keurslagerij Tim Janssen onder meer ook salades, verse maaltijden en seizoensproducten aan.

Terug naar boven