19-februari-2021 | Door: Gerhard Kwak

Winnaars Kaaskeuring

Sector blijft kaaskeuren ook in coronatijd. Nu zijn de winnaars van de grootste online kaaskeuring voor professionals bekend.

 Zoals zoveel evenementen vond in 2020 geen Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours plaats. In plaats daarvan en als opwarmertje voor het Kaaskeurconcours in september 2021 heeft het NNKC een online kaaskeuring georganiseerd voor de kaasprofessionals uit de industrie, handel en detailhandel.

Wie heeft van de 400 deelnemers het beste de vijf verschillende kaasjes kunnen onderscheiden op type, leeftijd, kwaliteit en eventuele smaakafwijkingen? De deelnemers hebben het kaasassortiment thuisgestuurd gekregen. Zij konden vervolgens een video met tips en trucs van Frau Antje en een NNKC jurylid bekijken en daarna zelf online aan de slag. De NNKC jury heeft het de kaasexperts lastig gemaakt, maar vandaag zijn de winnaars bekendgemaakt.

Met een hoogste score van 118 punten is Roel Prins van Royal FrieslandCampina de overall winnaar geworden!

De 1e prijs bij de industrie met 117 punten: Mevr. P. Reitsema, Royal FrieslandCampina
De 1e prijs bij de handel met 116 punten: B. Peppelman, de Producent B.A.
 De 1e prijs bij de detailhandel met 115 punten: Mevr. J.H. Lok, Kaashandel Lok.

Op de website van het NNKC staat een overzicht van de 2e en 3e prijswinnaars. Al deze uitstekende kaaskenners ontvangen leuke prijzen die door Boska ter beschikking zijn gesteld. 

Terug naar boven