Leverette
Enige tijd geleden werd ik benaderd door collega Robert Nagtegaal, adviseur van de Keurslagers, Hij vroeg me of ik de volgende artikelen nog kende: Hachette, Rolette en leverette. Van oorsprong lekkernijen die door de Keurslagerorganisatie zijn bedacht. De eerste twee kwamen nog wel bovendrijven. De derde, een van oorsprong Duits artikel, niet. Daarom heb ik de lekkernij weer opgezocht. Het is een soort Wiener schnitzel maar dan op basis van kalfslever. Beslist de moeite waard om hem nog eens te proberen. Hierbij het recept:
Leverette
Recept:
4 kalfslverschnitzels van circa 150 gram
50 gram bloem
2 eieren
een beetje melk
150 gram paneermeel
olie om te bakken
Voor aan tafel. Plakjes citroen en zout.
Bereiding:
De dunne plakjes lever wassen, daarna goed afdrogen en door de bloem halen. Klop de eieren en de melk samen met een garde.. Doopr de lever in het mengsel en haal hem door het paneermeel. Verhit de olie in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
Snijd de citroen in vieren en garneer de leverschnitzel ermee. Zout de leverschnitzel aan tafel.
Severen met een gekookt aardappeltje en gekookte bietjes.