18-maart-2025 |
Week van de Slager 2025: Proef het Ambacht

Week van de Slager 2025: Proef het Ambacht

Met het thema ‘Proef het Ambacht’ wordt dit jaar van 7-12 april 2025 de Week van de Slager gevierd. In deze week nodigen ambachtelijke slagers iedereen uit om het ambacht van dichtbij mee te maken. Door te proeven, kijken, ruiken en beleven kunnen consumenten ervaren wat het ambacht van de slager zo uniek maakt.

In de slagerij wordt gewerkt met vakmanschap. Want elke dag worden daar producten, vleeswaren, maaltijden, soepen, hapjes en broodjes bereidt. De slager voorziet zijn producten van een eigen signatuur en levert maatwerk en service aan de klant. De consument krijgt in de slagerij een antwoord op vragen over vlees en voeding en kan zo nog beter een bewuste keuze maken over wat hij of zij eet. Kwaliteit is een speerpunt en het assortiment houdt ook vaak een smaak van de regio levendig. De consument vindt hier gemak als er geen zin is om te koken en een culinair aanbod als je thuis uit eten wilt. Bovendien is het gewoon gezellig om een bezoek te brengen aan de slagerij en voegt het een belangrijke waarde toe aan een prettige winkelstraat en omgeving. 

Foodinfluencers en radio
Met een radiospotje en in samenwerking met diverse foodinfluencers, waaronder Daan van der Lecq (@chefvanderlecq) wordt aandacht gevraagd voor de Week van de Slager. Ook de ambachtelijke slagers zelf laten op sociale media het ambacht zien. De oproep van alle media is; breng een bezoek aan de slager in de buurt en proef het ambacht!

Proef het Ambacht
Op www.weekvandeslager.nl lees je alles over het ambacht van de slager. Voor meer slagersverhalen kun je terecht op festivalvandeslager.nl. De Week van de Slager wordt georganiseerd door het opleidingsfonds voor de slagersbranche.

Proeft het slagersvak naar meer?
Ben je enthousiast geraakt en proeft de slagerij naar meer? Op werkenindeslagerij.nl vind je de ervaringen van mensen die werken in de slagerij, informatie over opleidingen en vacatures. De Week van de Slager wordt georganiseerd door het opleidingsfonds voor de slagersbranche.

Over Stichting Vormings- en ontwikkelingsfonds in het slagersbedrijf (VOS)
Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal en voorlichting geven, maar ook de Week van de Slager. KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van VOS. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV, FNV en KNS.


Terug naar boven