Salade in een pot met haring

Ingrediënten

  • 4 zoute haringen (Hollandse nieuwe), in stukjes
  • 150 gr quinoa
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 sap van 1 limoen
  • 5 eetlepelsl olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ komkommer, in halve maantjes
  • 1 rode ui, halve ringen
  • 50 gr jonge bladsla
  • 4 zoute haringen (Hollandse nieuwe), in stukjes,
  • 150 gr quinoa,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel,
  • 1 sap van 1 limoen,
  • 5 eetlepelsl olijfolie extra vierge,
  • 2 theelepels mosterd,
  • 2 theelepels gembersiroop,
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd,
  • ½ komkommer, in halve maantjes,
  • 1 rode ui, halve ringen,
  • 50 gr jonge bladsla

Bereiding

  • Dit heerlijke potje 'vet' is gevuld met heerlijke vette harinkjes op een bedje van een heerlijke groene salade.

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.

  • Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij.

  • Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.

  • Met de ingrediënten van een potsalade kun je eindeloos variëren. Vervang de quinoa ook eens door kleine pasta, bulgur, rijst of couscous en de slamelange door platte peterselie.

Terug naar boven