Week de rijst een half uur in koud water en laat deze vervolgens uitlekken.
Snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui in dunne ringen en snijd de groente klein.
Stamp de knoflook en de gember in de vijzel tot er een dikke pasta ontstaat.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg kruidnagels, het maanzaad, de kardemom, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe en meng alles goed door.
Fruit de ui in het oliemengsel tot deze glazig ziet, voeg de knoflook/gemberpasta toe en laat deze kort meefruiten. Voeg de kip toe en bak tot deze lichtbruin zijn.
Nu kunnen de groenten geroerbakt worden. Begin met de harde soorten, zoals wortels, koolraap en bloemkool. Laat deze 1 minuut roerbakken voor u de rest eraan toevoegt (bijv. doperwten, tomaten). Voeg daarna de kurkuma, paprika, chilipoeder, komijn en peper toe.
Schep de uitgelekte rijst door het groentemengsel en laat het geheel nog 3 tot 4 minuten bakken op een zeer lage warmtebron.
Giet het water over het rijstmengsel en breng alles aan de kook. Op smaak brengen met peper en zout.
Laat de Biryanie 25 minuten op zeer laag vuur doorkoken en gaar worden.