Muskusos stoverij

Ingrediënten

  • 600 g poulet van muskusos
  • ½ l rode wijn
  • 2 uien
  • 2 goudreinetten
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 eetlepel ketjap benteng manis
  • 1 theelepel hete paprikapoeder of Spaanse peper
  • 3 sneden ontbijtkoek
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 600 g poulet van muskusos,
  • ½ l rode wijn,
  • 2 uien,
  • 2 goudreinetten,
  • 1 theelepel laurierpoeder,
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder,
  • 1 theelepel nootmuskaat,
  • 1 theelepel kaneel ,
  • 1 eetlepel ketjap benteng manis,
  • 1 theelepel hete paprikapoeder of Spaanse peper,
  • 3 sneden ontbijtkoek,
  • bloem,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • zout en peper

Bereiding

  • Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden. Laat het vlees hierin, onder af en toe keren, gedurende ± 12 uur in de koelkast staan. Zeef de marinade, bewaar deze en neem het vlees eruit. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het vlees met de uien rondom bruin. Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof de inhoud gedurende ± 90 minuten. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak dit op smaak af met zout en peper. Serveer met gekookte rijst. Tip: deze goulash kun je ook maken met rund- of geitenvlees. 

  • Cabernet Sauvignon, Hongaarse Kékfrankos, Zweigelt uit Oostenrijk, Cahors.

Terug naar boven