15 min

Spiesjes van garnalen met courgette en parmaham

Ingrediënten

  • 16 grote garnalen
  • 16 in de lengte doorgesneden plakjes courgette
  • 100 gram parmaham
  • -
  • Ingrediënten voor de marinade
  • 1 theelepel roze peperkorrels in een pekel
  • Sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels bieslook
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout
  • -
  • gemengde salade om te serveren
  • 16 grote garnalen,
  • 16 in de lengte doorgesneden plakjes courgette,
  • 100 gram parmaham,
  • -,
  • Ingrediënten voor de marinade,
  • 1 theelepel roze peperkorrels in een pekel,
  • Sap van 1 limoen,
  • 4 eetlepels bieslook,
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • zout,
  • -,
  • gemengde salade om te serveren

Benodigheden

  • 8 houten spiesjes

Bereiding

  • Marinade: plet de peper, hak de bieslook fijn en doe ze in een kom met olijfolie, limoensap en zout. Pel en ontvel de garnalen, voeg ze toe aan de marinade en laat ze 2 uur rusten in de koelkast.

  • Laat de garnalen uit de marinade uitlekken, wikkel ze in een courgetteschijfje, vervolgens in een plakje Parmaham en rijg ze per twee aan kleine houten spiesjes.

  • Verhit het rooster en gril de spiesjes om en om. Als ze klaar zijn, bestrijk ze dan met een scheutje olie naar smaak en eventueel een snufje zout. Serveer de spiesjes met gemengde salade.

Terug naar boven