Fortuna Hamletz-Stramiaccio met Mieriksworteldressing

Ingrediënten

  • 4 porties Fortuna Hamletz-Stramiaccio
  • 150 gram verse roomkaas
  • 15 gram gesneden bieslook vers
  • 1,5 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1 eeetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepel brunoise gesneden appel
  • half glas droge witte wijn
  • 100 gram slagroom
  • 4 porties Fortuna Hamletz-Stramiaccio,
  • 150 gram verse roomkaas,
  • 15 gram gesneden bieslook vers,
  • 1,5 eetlepel geraspte mierikswortel,
  • 1 eeetlepel grove mosterd,
  • 2 eetlepel brunoise gesneden appel,
  • half glas droge witte wijn,
  • 100 gram slagroom

Bereiding

  • Selektmeat is in contact gekomen met Annechien ten Have Mellema, de trotse boerin van de Hamletz varkensstallen. De enige Varkensstal in Nederland met het “** Sterren Beter Leven” keurmerk. De vraag van Annechien was eigenlijk heel simpel: ‘Zou je iets kunnen met onze hammen?’ Carpaccio er van maken ging niet, gewoon fricandeau maken was te simpel. Het moest specialer. Uiteindelijk heeft Selektmeat een eigen Pastramimix samengesteld en vervolgens is er veel getest. Het product was geboren; varken volgens Pastrami receptuur, gesneden als een carpaccio. En we noemen haar: Hamletz-Stramiaccio!

  • Neem de 4 porties Fortuna Hamletz-Stramiaccio uit de verpakking en laat deze in ongeveer 15 minuten ontdooien. Maak ondertussen een dressing van de overige ingrediënten.

  • Meng alles door elkaar, en breng het op smaak met peper, zout en worcestersaus.

  • Leg de Fortuna Hamletz-Stramiaccio op een bord en verdeel hierover de dressing. Maak vervolgens het bord op met augurk, Amsterdamse ui en rucola sla.

Terug naar boven