Gevulde Courgettes met Lamsgehakt

Ingrediënten

  • 1 kg Lamsgehakt (zonder kruiden)
  • 5 Courgettes (middelgrote)
  • 150 gram Fijngesnipperde ui
  • 100 gram Zeer fijn gesneden gerookt ontbijtspek
  • 1 potje Schijfjes champignons (goed laten uitlekken)
  •   Blokjes vruchtvlees van de 5 uitgeholde courgettes
  • 10 gram Keukenzout
  • 2 gram Vijfkruidenpoeder
  • 2 gram Knoflookpoeder 150 gram feta kaas, in kleine blokjes gesneden of grof geraspt.
  • 1 kg Lamsgehakt (zonder kruiden),
  • 5 Courgettes (middelgrote),
  • 150 gram Fijngesnipperde ui,
  • 100 gram Zeer fijn gesneden gerookt ontbijtspek,
  • 1 potje Schijfjes champignons (goed laten uitlekken),
  •   Blokjes vruchtvlees van de 5 uitgeholde courgettes,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 2 gram Vijfkruidenpoeder,
  • 2 gram Knoflookpoeder 150 gram feta kaas, in kleine blokjes gesneden of grof geraspt.

Bereiding

  • Courgettes bewerken: de courgettes goed wassen met koud water, daarna in de lengte doormidden snijden, met een lepel het vruchtvlees eruit halen en dit vruchtvlees in blokjes snijden. Vulling bereiden: bak in een ruime koekenpan met een scheutje olie de blokjes courgettevlees, het mager spek en de fijngesnipperde ui (lichtbruin). Voeg op het laatst de uitgelekte schijfjes champignons toe. Als de massa warm is deze goed laten afkoelen Gehakt maken: vermeng de afgewogen kruiden, zout, vijfkruidenpoeder en knoflookpoeder onder het gemalen gehakt tot er een goede binding is. Te kort mengen geeft te weinig binding, te lang mengen leidt tot een stug eindproduct. Courgettes vullen: vul de uitgeholde courgettehelften eerst met het afgekoelde vullingmengsel en leg daarop 1 deel gehakt. Druk dit met een vork iets aan zodat het goed wordt verdeeld over de gehele courgette. Afgarneren: verdeel de feta kaas over de gevulde 10 halve courgettes en druk die kaas wat in het gehakt.

  • Presenteer dit product op een speerpuntschaal, met als garnering hele courgettes.

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bak de gevulde courgettes in het midden van de oven bij een temperatuur 180˚C in ca. 30 minuten (of zoveel langer als nodig) bruin en gaar.

Terug naar boven