Zoete filetlapjes

Ingrediënten

  • 4 varkensfilet lapjes
  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • knoflookteentje
  • halve rode peper in reepjes
  • kerriepoeder 
  • olie 
  • 4 varkensfilet lapjes,
  • 1 rijpe mango,
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel,
  • knoflookteentje,
  • halve rode peper in reepjes,
  • kerriepoeder ,
  • olie 

Bereiding

  • Vermeng de olie met een deel van de kerriepoeder en haal de filetlapjes er door. Laat de lapjes een kwartiertje liggen en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op een hoogvuur. Maak van de mango, het limoensap, de gemberwortel en de geperste knoflook een gladde zoete saus met een keukenmachine. Fruit de peperreepjes heel even aan en roer de saus er doorheen. Warm de saus ongeveer 5 minuten door tot ze begint te geuren. Leg de filetlapjes op een bord en giet de saus er overheen. Serveer de zoete lapjes met rijst, appelmoes en rode kool en/of groene asperges.

  • Niet al te droge witte wijn 

Terug naar boven