Snert

Ingrediënten

  • 400 gram hamschijf  
  • 500 gram krabbetjes
  • 300 gram gerookt ontbijtspek
  • 1 grove rookworst
  • 400 gram aardappelblokjes 
  • 1 selderij knol in blokjes 
  • 600 gram prei in ringen 
  • 5 stengels bleekselderij 
  • 2 fijngesneden uien 
  • 300 gram spliterwten 
  • halve bos peterselie 
  • peper en zout 
  • 400 gram hamschijf  ,
  • 500 gram krabbetjes,
  • 300 gram gerookt ontbijtspek,
  • 1 grove rookworst,
  • 400 gram aardappelblokjes ,
  • 1 selderij knol in blokjes ,
  • 600 gram prei in ringen ,
  • 5 stengels bleekselderij ,
  • 2 fijngesneden uien ,
  • 300 gram spliterwten ,
  • halve bos peterselie ,
  • peper en zout 

Bereiding

  • Neem ongeveer anderhalve liter water en zet het vlees op. Laat dat minstens 1,5 uur langzaam trekken op een laag vuurtje. Voeg daarna de aardappels toe en laat deze nog eens 20 minuten mee koken. Voeg vervolgens de prei, knol- en bleekselderij en de uien toe en laat alles opnieuw 20 minuten zacht meegaren. Als laatste gaan de spliterwten in de soep en die moeten nog een half uurtje meegaren. Je moet wel af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Neem nu het vlees uit de pan en pluk dat zorgvuldig van de botten. Voeg het afgeplukte vlees meten weer toe aan de soep. Breng alles op smaak met wat peper en zout. De gewelde rookworst snijd je in plakjes en verdeel je over de borden. Schep de soep er overheen en bestrooi alles met gehakte peterselie. 

  • Lekkere pot bier

Terug naar boven