Varkensfilet naturel

Ingrediënten

  • 1 kg varkensfilet zonder rugzeen
  • boter
  • zout en peper
  • Tip: De filet is ook uitstekend geschikt voor bereiding in de oven.
  • 1 kg varkensfilet zonder rugzeen,
  • boter,
  • zout en peper,
  • Tip: De filet is ook uitstekend geschikt voor bereiding in de oven.

Bereiding

  • Laat de slager de filet met een touwtje opbinden dat geeft een mooier eindresultaat. Strijk de filet stevig in met peper en zout en laat dat 20 minuten intrekken. Smelt de boter in een braadpan en bak de filet rondom bruin. Leg de deksel er op en laat de filet zacht stoven gedurende krap een uur. De bereikte kerntemperatuur moet dan rond de 70°C. liggen. Giet zo nu en dan de braadjus er overheen en voeg eventueel extra boter en een scheutje water of witte wijn toe. Laat de filet na het braden even rusten dan laten de touwtjes zich gemakkelijker verwijderen zonder de korst beschadigen en snijdt het vlees in plakken. Geef er aardappelen en appelcompote bij. 

  • Fruitige rode als bijv. (Cabernet-)Shiraz, Languedoc, La Mancha of Beaujolais rosé.

Terug naar boven