Broodje varkensplukvlees

Ingrediënten

  • 1 stuk varkensvlees van de schouder of de procureur
  • 2 bolletjes knoflook
  •  pitabroodjes of zachte bolletjes
  • voor de stoofmix:
  • 1,5 dl tomaten ketchup
  • 1 dl wijnazijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 50 gram basterd suiker
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel tijm,
  • 1 ui in ringen
  • 1 stuk varkensvlees van de schouder of de procureur,
  • 2 bolletjes knoflook,
  •  pitabroodjes of zachte bolletjes,
  • voor de stoofmix:,
  • 1,5 dl tomaten ketchup,
  • 1 dl wijnazijn,
  • 1 dl kippenbouillon,
  • 50 gram basterd suiker,
  • 1 eetlepel Franse mosterd,
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus,
  • 1 theelepel tijm,,
  • 1 ui in ringen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 140°C en maak intussen een mix van alle bovenstaande ingrediënten. Leg het vlees in een braadslee en en giet de mix over het vlees. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het in de oven zacht garen gedurende minstens 3 uur. Daarna verwijder je de folie en laat het vlees nog een half uurtje doorbakken zodat de buitenkant mooi knapperig wordt. De bolletjes knoflook doorsnijden en verpakt in niet helemaal gesloten aluminiumfolie garen in de oven. Als ze zacht zijn kun je ze pureren en daarmee het broodje besmeren. 

  • Het vlees is zo zacht dat je het met twee vorken gemakkelijk uit elkaar kunt scheuren in langwerpige draadjes. Serveer het vlees lekker warm op een zacht bolletje of een pitabroodje. Voeg eventueel wat augurkjes toe.

  • Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser Pinot Gris en Grauburgunder. Of een lekker glas bier. 

Terug naar boven