Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
Deze aldus voorbereide verse worst kun je uiteraard doorbakken en dan kan hij na een ruim kwartier geserveerd worden met aardappeltjes en een groente naar keuze. Vooral gekookte bietjes is erg lekker. Je kunt de worst echter ook bakken op de barbecue. Doe dat wel op een stuk aluminiumfolie om verbranden van de darm te voorkomen. Een derde mogelijkheid is het verwijderen van het deeg uit het velletje van de verse worst om vervolgens het gekruide vlees los te rullen in de koekenpan. Heerlijk door de spaghetti samen met een goede spaghettisaus.
Drank naar keuze.