Spaanse kipshaslick

Ingrediënten

  • gemarineerde kipfilet
  • 100 g chorizo in plakjes 
  • 1 rode paprika 2 schijven verse ananas 4 grote spiesen olie
  •  2 schijven verse ananas 
  • olie
  • gemarineerde kipfilet,
  • 100 g chorizo in plakjes ,
  • 1 rode paprika 2 schijven verse ananas 4 grote spiesen olie,
  •  2 schijven verse ananas ,
  • olie

Benodigheden

  • 4 grote spiesen 

Bereiding

  • Snijd alle onderdelen zoals het vlees, de groenten en de ananas in ongeveer gelijke stukken. Dat grilt later beter. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika zonder de zaadlijst in stukken evenals de ananasschijven. Vouw de plakjes chorizo tot pakketjes van ongeveer de gelijke grootte. Rijg nu alle onderdelen om en om aan de spiesjes Bestrijk alles met hulp van een kwastje met olie en rooster de spiesen op de hoogste stand van de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en gaar. Leg eventueel een stuk aluminiumfolie op het rooster zodat de kip goed kan garen en de rest niet te snel verbrand.

  • Rosé of een glas bier 

Terug naar boven