Saté spiesen
Ingrediënten
-
Winkelklaar mals varkensvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm.
-
60 gram Gesnipperde verse ui
-
1 Teentje knoflook, geperst
-
20 gram Tamarindesaus
-
30 gram Sojasaus (ketjap, zoute soort)
-
30 gram Azijn
-
4 gram Sambal oelek
-
30 gram Satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter
-
Winkelklaar mals varkensvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm.,
-
60 gram Gesnipperde verse ui,
-
1 Teentje knoflook, geperst,
-
20 gram Tamarindesaus,
-
30 gram Sojasaus (ketjap, zoute soort),
-
30 gram Azijn,
-
4 gram Sambal oelek,
-
30 gram Satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter
Bereiding
-
Varkensvlees van de bovenbil in mooie blokjes van 3x3 cm snijden. Gesnipperde ui, geperste knoflook, tamarindesaus, sojasaus, azijn, sambal en satésaus in een bak vermengen met de blokjes vlees; de massa in de koelcel 12 uur laten marineren (bakken afdekken). Blokjes vlees daarna op spiesen rijgen; 4 à 5 blokjes per spies.
-
Wederom een product voor de barbecue: op de barbecue op hoge temperatuur 3 à 4 minuten bakken. Deze spiesen kunnen ook in, onder de grill of in de koekenpan bereid worden.
-
Bekijk ook andere recepten