Saté spiesen

Ingrediënten

  • Winkelklaar mals varkensvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm.
  • 60 gram Gesnipperde verse ui
  • 1 Teentje knoflook, geperst
  • 20 gram Tamarindesaus
  • 30 gram Sojasaus (ketjap, zoute soort)
  • 30 gram Azijn
  • 4 gram Sambal oelek
  • 30 gram Satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter
  • Winkelklaar mals varkensvlees van de bovenbil, blokjes van 3x3 cm.,
  • 60 gram Gesnipperde verse ui,
  • 1 Teentje knoflook, geperst,
  • 20 gram Tamarindesaus,
  • 30 gram Sojasaus (ketjap, zoute soort),
  • 30 gram Azijn,
  • 4 gram Sambal oelek,
  • 30 gram Satésaus, als het kan vloeibare saus, verdeeld zich beter

Benodigheden

  • Metalen spiesen

Bereiding

  • Varkensvlees van de bovenbil in mooie blokjes van 3x3 cm snijden. Gesnipperde ui, geperste knoflook, tamarindesaus, sojasaus, azijn, sambal en satésaus in een bak vermengen met de blokjes vlees; de massa in de koelcel 12 uur laten marineren (bakken afdekken). Blokjes vlees daarna op spiesen rijgen; 4 à 5 blokjes per spies.

  • Wederom een product voor de barbecue: op de barbecue op hoge temperatuur 3 à 4 minuten bakken. Deze spiesen kunnen ook in, onder de grill of in de koekenpan bereid worden.

Terug naar boven