Rolletjes varkenshaas spiesen

Ingrediënten

  • 3 Niet te kleine varkenshaasjes zonder punt, geheel ontvlied en ontdaan van lossen delen
  • 200 gram Gekruid lams – varkens of rundergehakt
  •   Bladspinazie (diepgevroren of vers) Metalen spiesen of houten pennen.
  • 3 Niet te kleine varkenshaasjes zonder punt, geheel ontvlied en ontdaan van lossen delen,
  • 200 gram Gekruid lams – varkens of rundergehakt,
  •   Bladspinazie (diepgevroren of vers) Metalen spiesen of houten pennen.

Benodigheden

  • Metalen spiesen of houten pennen.

Bereiding

  • De varkenshaasjes over de lange kant opensnijden (zoals je een kadetje opensnijdt), zodat je het haasje kunt openklappen. We hebben tevoren de diepvriesspinazie al ontdooid; bij gebruik van verse spinazie deze 20 seconden blancheren en goed laten afkoelen(moet koud verwerkt worden). Verdeel het gekruid gehakt in drie gelijke porties. Leg de opengesneden en opengeslagen haasjes op een plastic folie op een schone ondergrond. Breng op de bovenkant een dun laagje spinazie; daarop wordt het gehakt gelijkmatig uitgestreken (ca.70 gram per haasje). Het gevulde haasje oprollen tot een rolletje met een diameter die iets groter is dan die van een rijksdaalder. De drie rolletjes in de diepvries leggen. Het product wordt dan goed snijdbaar en blijft in model.

  • Snij de haasjes inplakken van ca. 2,5 cm dikte. Volgorde bij het rijgen aan de spies: 3 plakken gevulde varkenshaas, vanaf de zijkant de spies er door steken.

  • Presenteer de spiesen op een mooie spiegel, met vermelding van naam en prijsaanduiding.

Terug naar boven