Los de saffraan op in 30 ml warm water. Snijd de ui fijn, pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Maak vervolgens de marinade met de yoghurt, ui, knoflook, paprikapoeder, saffraan, mint, zout en de tabasco. Meng de ingrediënten goed met elkaar.
Snijd het lamsvlees in blokjes, nadat je het vlees hebt ontdaan van zenen en dergelijke. Leg de blokjes lamsvlees vervolgens in de marinade en laat het daarna in de koeling 12 uur afgedekt met een folie marineren. Daarna het vlees goed laten uitlekken in een vergiet.
De ananas laten uitlekken en in blokjes snijden. Paprika ontdoen van zaadlijsten, in brede reepjes snijden en omwikkelen met de dunne plakjes ontbijtspek. De vleestomaten in partjes snijden.
Het vlees aan de pennen rijgen, afwisselend met een partje tomaat, ananas en een met spek omwikkeld reepje paprika.
Rooster de spiesjes kort op de een hete barbecue, het vlees moet nog rosé van binnen zijn.