Zuid-Amerikaanse Empanadas

Ingrediënten

  • 450 gram gehakt
  • 1 middelgrote gele ui
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 4 grote eieren
  • 200 gram olijven
  • 1 eierdoor
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Basis empanada deeg
  • 450 gram gehakt,
  • 1 middelgrote gele ui,
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram),
  • 4 grote eieren,
  • 200 gram olijven,
  • 1 eierdoor,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • Basis empanada deeg

Bereiding

  • Snipper de ui, en snijd de olijven fijn. Bereid de eieren hardgekookt, en haal ze vervolgens uit de schil, en snijd ze in vieren.

  • Verhit in een grote koekenpan de olie op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de ui toe en bak 6-8 minuten tot de ui bruin en zacht is.

  • Verlaag het vuur tot middelhoog. Roer het gehakt, de tomaten en de olijven erdoor en bak 10-12 minuten tot het rundvlees bruin is en het vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

  • Verwarm de oven voor op 220 ℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Snijd het deeg in 12 porties en rol deze op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot cirkels van ongeveer 12 cm met en dikte van ongeveer 0,3 cm. Leg ongeveer 2 eetlepels vulling in het middel van elke cirkel en top af met een partje hardgekookt ei.

  • Bestrijk de buitenste rand van het deeg met water en vouw het deeg dubbel over de vulling. Druk stevig aan en plooi de randen met een vork. Leg de empanadas op de bakplaat.

  • Klop in een kommetje het eigeel en 1 eetlepel water door elkaar. Bestrijk hiermee de empanadas en bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

  • Genieten maar!

Terug naar boven