Pikante rundvlees maaltijdsalade

Ingrediënten

  • 1 kg Gekookt mager rundvlees (van de vang). Voor het garen van het vlees gebruiken we een bouquet van groenten.
  • 100 gram Verse rode uienringen
  • 200 gram Schijfjes zoete augurken (uit glas)
  • 200 gram Reepjes rode paprika (uit glas)
  • 200 gram Schijfjes champignon (uit glas)
  • 300 gram Schijfjes geschilde harde appel/goudrenet
  • 1 bosje Peterselie, vers gehakt
  • 75 gram Mayonaise
  • 75 gram Grove mosterd
  • 120 ml Pijnboompittenolie of notenolie
  • 30 gram Worcestershiresaus
  • 3 gram Knoflookpoeder
  • 4 gram Zwarte peper
  • 1 kg Gekookt mager rundvlees (van de vang). Voor het garen van het vlees gebruiken we een bouquet van groenten.,
  • 100 gram Verse rode uienringen,
  • 200 gram Schijfjes zoete augurken (uit glas),
  • 200 gram Reepjes rode paprika (uit glas),
  • 200 gram Schijfjes champignon (uit glas),
  • 300 gram Schijfjes geschilde harde appel/goudrenet,
  • 1 bosje Peterselie, vers gehakt,
  • 75 gram Mayonaise,
  • 75 gram Grove mosterd,
  • 120 ml Pijnboompittenolie of notenolie,
  • 30 gram Worcestershiresaus,
  • 3 gram Knoflookpoeder,
  • 4 gram Zwarte peper

Bereiding

  • Kook het gare magere rundvlees in water met een groenten bouquet van uien, selderknol, wortel, prei, peterseliestelen en selderijstelen. Die groenten kun je klein, middelgroot of grof snijden, dat is mede afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt bij het koken. Het groente pakket verhoogt de smaak van het vlees. Als het vlees gaar is, het in het kookvocht laten afkoelen. Daarna doorkoelen. De groenten zijn uitgewerkt, maar de(gezeefde) bouillon kunnen we invriezen en gebruiken bij bijvoorbeeld de productie van sauzen, ragouts, soepen of in de worstmakerij.

  • Weeg alle grondstoffen en de ingrediënten voor de vinaigrette nauwkeurig af.

  • Snijd het goed afgekoelde vlees in blokjes van ca. 2 cm.

  • Laat de schijfjes/reepjes augurk, wortel, paprika en champignon goed uitlekken in een vergiet en meng er daarna losjes de uiringen en de schijfjes appel door.

  • Meng apart met een gard de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.

  • Meng tenslotte het vlees, de andere grondstoffen en de vinaigrette door elkaar, dek de bak af en laat de vinaigrette minstens 1 uur inwerken.

Terug naar boven