Kook het kippenvlees in water met een groentebouquet van steeltjes peterselie, takjes tijm, takjes rozemarijn, takjes oregano (of marjolein, uiringen, laurierblaadjes, wortel, kruidnagelen en peperkorrels).
Die groenten kun je klein, middelgroot of grof snijden, dat is mede afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt bij het koken. Het groente pakket verhoogt de smaak van het vlees. Als het vlees gaar is, het in het kookvocht laten afkoelen. Daarna doorkoelen. De groenten zijn uitgewerkt, maar de (gezeefde) bouillon kunnen we invriezen en gebruiken bij bijvoorbeeld de productie van sauzen, ragouts, soepen of in de worstmakerij.
Weeg alle grondstoffen en ingrediënten nauwkeurig af.
Laat de diepgevroren blokjes tomaat ontdooien.
Snij het goed afgekoelde gekookte kippenvlees in smalle reepjes.
Spoel de bonen en maïs korrels en een zeef onder koud stromend water goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Meng nu alle grondstoffen losjes door elkaar.
Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met een garde goed door elkaar.
Roer de vinaigrette tenslotte voorzichtig door de massa en dek de bak af. Laat de vinaigrette minstens 1 uur inwerken.