Surinaamse fladder

Ingrediënten

  • schoongemaakte runderpens
  • verse soepgroenten met veel selderij
  • Madam Jaenette pepers
  • bouillon
  • schoongemaakte runderpens,
  • verse soepgroenten met veel selderij,
  • Madam Jaenette pepers,
  • bouillon

Bereiding

  • De goed schoongemaakte pens in ruim koud water zetten en minstens 1 nacht laten staan. De pens kan dan ‘uitwateren’ zoals dat heet en wordt een stuk schoner. Je kunt er eventueel een weinig zout aan toevoegen. 

  • De volgende dag de pens in repen snijden en heel langzaam garen met soepgroenten en fijngesneden Madam Jaenette pepers. Je kunt gewoon de Hollandse soepgroente gebruiken wanneer er maar veel selderij in zit. Dat is nodig voor de smaak. De pens is gaar, volgens kenners wanneer je hem met een ‘vork’ kunt snijden. 

  • Heerlijke met een stevig biertje 

Terug naar boven