Oma's groentensoep

Ingrediënten

  • soepvlees
  • 1 laurierblad
  • diverse groenten die voorhanden zijn
  • prei
  • selderij
  • peterselie
  • vermicelli
  • Mogelijke groenten: bloemkool, tomaat, boontjes, worteltjes en aspergepunten. In de winter kun je ook spruitjes en gesneden kool toevoegen.
  • soepvlees,
  • 1 laurierblad,
  • diverse groenten die voorhanden zijn,
  • prei,
  • selderij,
  • peterselie,
  • vermicelli,
  • Mogelijke groenten: bloemkool, tomaat, boontjes, worteltjes en aspergepunten. In de winter kun je ook spruitjes en gesneden kool toevoegen.

Bereiding

  • Breng het stuk soepvlees of het poulet langzaam aan de kook met een beetje zout. Doe dat langzaam dan heb je de lekkerste bouillon. Halverwege het kookproces kun je de gesneden groenten toevoegen, met uitzondering van de peterselie. Tegen het einde voeg je de vermicelli toe. Het gegaarde soepvlees kun je in blokjes snijden en weer aan de soep toevoegen. Strooi op het laatst de gehakte peterselie over de warme soep. 

  • Bij een soepje een lichte rode wijn of een rose.

Terug naar boven