Bief tartaar

Ingrediënten

  • 300 gr gemalen biefstuk  
  • 2 eierdooiers 
  • halve eetlepel Tabasco naar smaak
  • 1 eetlepel ketchup
  • halve eetlepel fijne mosterd 
  • 1 eetlepel fijn gehakte sjalot 
  • 1 eetlepel heel fijn gehakte kleine zure augurken
  • kleine eetlepel kappertjes 
  • halve eetlepel gehakte peterselie 
  • zout en peper
  • 300 gr gemalen biefstuk  ,
  • 2 eierdooiers ,
  • halve eetlepel Tabasco naar smaak,
  • 1 eetlepel ketchup,
  • halve eetlepel fijne mosterd ,
  • 1 eetlepel fijn gehakte sjalot ,
  • 1 eetlepel heel fijn gehakte kleine zure augurken,
  • kleine eetlepel kappertjes ,
  • halve eetlepel gehakte peterselie ,
  • zout en peper

Bereiding

  • Stort het gemalen of gehakte vlees in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Even goed mengen en eventueel op smaak maken met wat zout. Maak van de tartaar kleine hamburgermodelletjes en druk er met de achterkant van een mes mooie streepjes in. Leg er daarna wat verse groene garnering op en serveer de tartaar met patatjes of in de schil gegaarde aardappels, tafelzuur en een frisse salade. 

  • Rode wijn uit de Beaujolais. Tip: je kunt de biefstuk ook zelf snijden en heel fijn hakken. Dat geeft een betere structuur dan gemalen vlees.

Terug naar boven