Gestoofde schenkel

Ingrediënten

  • 4 plakken runderschenkel  
  • olie
  • bloem 
  • paprikapoeder 
  • peper en zout
  • 1 grote ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • winterwortel
  • 1 laurierblaadje
  • paar takjes tijm 
  • 2 dl runderbouillon 
  • flesje bockbier
  • 4 plakken runderschenkel  ,
  • olie,
  • bloem ,
  • paprikapoeder ,
  • peper en zout,
  • 1 grote ui ,
  • 1 teentje knoflook ,
  • winterwortel,
  • 1 laurierblaadje,
  • paar takjes tijm ,
  • 2 dl runderbouillon ,
  • flesje bockbier

Bereiding

  • De schenkels bestrooien met peper, paprika en zout. Daarna door de bloem halen en aan beide kanten bruinen in de verhitte olie. Na het aanbruinen voeg je de in stukken gesneden winterwortel en uien toe. Giet de wat verwarmde bouillon erop. Sluit de stoofpan en laat de schenkels 2 - 2,5 uur stoven. Zorg ervoor dat het braadvocht zoveel mogelijk is ingekookt en giet dan het flesje bockbier erbij. De smaak afmaken met peper en zout. 

  • Serveren met gekookte rijst of aardappelpuree en stevige wintergroente.

  • Bockbiertje naar keuze

Terug naar boven