Draadjesvlees

Ingrediënten

  • doorregen runder- of riblappen
  • zout en peper
  • boter, margarine of braadvet
  • grof gesnipperde ui
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • tijmscheutje
  • azijn 
  • doorregen runder- of riblappen,
  • zout en peper,
  • boter, margarine of braadvet,
  • grof gesnipperde ui,
  • 1 laurierblad,
  • 2 kruidnagels,
  • tijmscheutje,
  • azijn 

Bereiding

  • Wrijf het vlees goed in met zout en peper en bestrooi ze daarna heel licht met wat bloem. Smelt in een stoofpan de braadboter, leg de lappen er in en bak ze rondom bruin. Vlak voordat ze mooi bruin zijn voeg je de grof gesnipperde ui, het laurierblad en de kruidnagels toe evenals een mespuntje tijm. Daarna giet je lauw water, van koud water schrikt het vlees, en de azijn bij het vlees tot het net onderstaat en laat alles gedurende minimaal 2 - 3 uur heel zacht stoven met het deksel op de pan. Wanneer de hitte te fel is kun je tussen het vuur en de pan eventueel een warmhoudplaatje plaatsen. Voeg tijdens het stoven eventueel nog wat lauw water toe. 

  • Serveer er echte wintergoenten bij of een kersvers broodje met mosterdsaus. 

  • Cabernet Sauvignon, Bourgogne, Portugese Bairrada, Montepulciano dÁbruzzo.

Terug naar boven