Pizza op z’n Grieks op pitabroodjes

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks
  • 10 pitabroodjes 17 cm doorsnee
  • 500 gr diepvries bladspinazie, ontdooien en zeer goed laten uitlekken.
  • 150 gr ontpitte zwarte olijven, in vieren gedeeld
  • 150 gr kant-en-klare pizzasaus
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr pijnboompitten
  • 600 gr feta, verkruimeld
  • Voor 10 stuks,
  • 10 pitabroodjes 17 cm doorsnee,
  • 500 gr diepvries bladspinazie, ontdooien en zeer goed laten uitlekken.,
  • 150 gr ontpitte zwarte olijven, in vieren gedeeld,
  • 150 gr kant-en-klare pizzasaus,
  • 100 gr rozijnen,
  • 100 gr pijnboompitten,
  • 600 gr feta, verkruimeld

Bereiding

  • Laat de ontdooide bladspinazie zeer goed in een vergiet uitlekken (een nacht in de koelcel is het beste). Weeg alle ingrediënten vlak voor het vullen van de bodems af.

  • Bestrijk de bovenkant van de pitabroodjes met de pizzasaus en verdeel er dan de spinazie erover. Strooi de olijfpartjes, rozijnen en pijnboompitten over de spinazie. Verdeel dan de verkruimelde feta over de pizza’s.

  • In een voorverwarmde oven van 210˚C op een bakplaat leggen en 15 minuten bakken, of zolang tot de kaas lichtbruin is en de bodems krokant zijn.

  • We kunnen de pizza’s ook niet voorgebakken, dus vers, verkopen. De consument bakt ze dan thuis. In dat geval gaan we als volgt te werk: Sealen: leg onder pizza’s een kartonnen bodem en leg ze op het plateau van het sealapparaat. Scheur een stukfolie (met geperforeerde scheurrand) van de rol; leg dit over de pizza en vouw de folie dicht onder het karton. Door de warmte van het sealen trekt de folie strak om de pizza. Strijk bij het sealen met de hand even over de bovenkant van de pizza om een strakke sluiting te krijgen. Door het sealen wordt de onderkant van de pizza warm; laat die warmte eerst wegtrekken voordat u de pizza aan de klant meegeeft.

  • Warm verkopen: daarnaast kunt u warme pizzapunten of minipizza’s verkopen die direct worden geconsumeerd. Willen consumenten hele warme pizza’s meenemen om thuis direct te consumeren, dan is een goede warmhoudende omverpakking nodig.

  • Presenteer de pizza’s in de toonbank. Ook kleine pizza’s die als snack kunnen worden gegeten). Geef aan wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Bak ook eens een pizza in de winkel af en laat proeven. Geef de consument een bereidingadvies mee: folie en karton verwijderen. Oven voorverwarmen op 210˚C.Leg op het (uitgenomen) ovenrooster een stuk alufolie en deponeer daarop de pizza de alufolie (ondergrond) voorkomt vervulling van de oven door lekkend vocht of uitlopende ingrediënten. Plaats het rooster in het midden van de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte, de dikte, etc; de baktijd kan zo variëren van 15 tot 25 minuten. De pizza is goed als de kaas goed gesmolten is en de pizzabodem goudbruin van kleur is. 

Terug naar boven