Gehaktpizza

Ingrediënten

  • 60 ml Olijfolie
  • 100 gram Ontbijtspek, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kilo Half-om-half gehakt, zonder kruiden
  • 4 Teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram Ui, fijngesnipperd
  • 300 gram Blokjes rode paprika (eerst zaad en zaadlijsten verwijderen)
  • 300 gram Blokjes groene paprika (eerst zaad en zaadlijsten verwijderen)
  • 300 ml Rode wijn
  • 2 Blikken tomatenblokjes (nettogewicht 400 gram per blik)
  • 2 gram Ge(vries)droogde oregano
  • 1 gram Cayennepeper
  • 300 gram Geraspte Emmentaler kaas
  •   Peper en zout
  • 60 ml Olijfolie,
  • 100 gram Ontbijtspek, in kleine blokjes gesneden,
  • 1 kilo Half-om-half gehakt, zonder kruiden,
  • 4 Teentjes knoflook, geperst,
  • 150 gram Ui, fijngesnipperd,
  • 300 gram Blokjes rode paprika (eerst zaad en zaadlijsten verwijderen),
  • 300 gram Blokjes groene paprika (eerst zaad en zaadlijsten verwijderen),
  • 300 ml Rode wijn,
  • 2 Blikken tomatenblokjes (nettogewicht 400 gram per blik),
  • 2 gram Ge(vries)droogde oregano,
  • 1 gram Cayennepeper,
  • 300 gram Geraspte Emmentaler kaas,
  •   Peper en zout

Bereiding

  • Het is een ‘koud kunstje’ om kant-en-klare deegbodems te beleggen met diverse ingrediënten, waarvan de smaken zich in de hete oven harmonisch met elkaar mengen.  Er zijn vele pizzavormen in diverse maten in de handel verkrijgbaar, van grote tot minivormen. Daaruit kunt u naar behoefte een keuze maken. Meestal werk ik met diepgevroren bodems. Laat de pizzabodems naar keuze (modellen) ontdooien. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en snijd/verklein ze zoals hierboven omschreven.

  • Verhit de olie in een braadpan en bak daarin het ontbijtspek uit. Voeg het gehakt toe en braad dit flink aan. Doe de knoflook, ui en de rode en groene paprika erbij en braad die ook mee. Voeg dan de rode wijn, blokjestomaat, oregano, cayennepeper, zout en peper toe. Laat dit gehaktmengsel nog 15 minuten zeer zachtjes pruttelen en laat de massa daarna afkoelen en doorkoelen.

  • Tip: het is raadzaam dit mengsel een dag van te voren te maken, omdat het koud verwerkt moet worden

  • Bedek de pizza met een dun laagje gehaktmengsel en strooi de geraspte Emmentaler kaas erover. Leg de pizza’s (modellen) met daaronder de kartonnen bodem op het plateau van het sealapparaat. Scheur een stuk folie van de rol (met geperforeerde scheurrand), leg dit over de pizza en vouw de folie dicht onder het karton. Door de warmte van het sealen trekt de folie strak om de pizza. Strijk bij het sealen met de hand even over de bovenkant van de pizza voor een strakke sluiting. Door het sealen wordt de onderkant van de pizza warm; laat die warmte eerst wegtrekken voordat u de pizza aan de klant meegeeft. Presenteer diverse modellen pizza in de toonbank: grote en ook kleine die als snacks kunnen worden gegeten. Vermeld er voor de smaakrichting ook de belangrijkste ingrediënten bij. Laat ook eens kleine partjes proeven U kunt de consument het volgende bereidingsadvies geven(kan ook met een sticker op de verpakking)

  • Oven voorverwarmen op 220˚C; Folie en karton verwijderen; op het uitgenomen ovenrooster een stuk alufolie leggen (eventueel de rand van de folie wat naar boven vouwen) en daarop de pizza deponeren (zodat geen uitlekkend vocht of bestanddeel in de oven kan druipen);

  • Plaats het rooster in het midden van de oven; Bak de pizza in 15 tot 20 minuten af; de pizza is goed als de kaas goed gesmolten is en de pizzabodem goudbruin van kleur is.U kan ook warme kleine pizza of minipizza’s verkopen die direct worden geconsumeerd. Willen consumenten warme hele pizza’s meenemen om thuis direct te consumeren, dan is een goede warmhoudende omverpakking nodig.

Terug naar boven