Australische vleespasteitjes

Ingrediënten

  • 20 plakjes blader- of korstdeeg 2,5 mm dik. in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren in grote plakken of op rol.
  • 150 gram Gesnipperde ui
  • 600 gram Kalfsgehakt, zonder kruiden
  • 20 gram Bloem
  • 30 gram Worcestersaus
  • 30 ml Water
  • 1,5 gram Witte peper
  • 5 gram Keukenzout
  • 30 gram Boter
  • 1 Losgeklopt ei
  • 20 plakjes blader- of korstdeeg 2,5 mm dik. in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren in grote plakken of op rol.,
  • 150 gram Gesnipperde ui,
  • 600 gram Kalfsgehakt, zonder kruiden,
  • 20 gram Bloem,
  • 30 gram Worcestersaus,
  • 30 ml Water,
  • 1,5 gram Witte peper,
  • 5 gram Keukenzout,
  • 30 gram Boter,
  • 1 Losgeklopt ei

Benodigheden

  • Tien vormpjes van Ø 10 cm doorsnee; eenmalige vormpjes van circa vijf centimeter hoog (aluminium vormpjes)

Bereiding

  • De vormpjes invetten met boter en bekleden met het bladerdeeg; er moet wat over de rand hangen; tien rondjes overlaten voor de dekseltjes.

  • De ui in boter fruiten tot deze glazig is. Het gehakt toevoegen en met een vork rul bakken. Bloem, saus, water, peper en zout erdoor roeren en aan de kook brengen. Van het vuur nemen en afkoelen.

  • Mengsel verdelen over de beklede vormpjes. Het overhangende randje deeg naar binnen slaan en de bovenzijde daarvan insmeren met losgeklopt ei.

  • Pasteitje bedekken met dekseltje van bladerdeeg en aandrukken zodat ze hechten tegen het met ei ingesmeerde randje. In het midden van het dekseltje een gaatje prikken. Garneren deegblaadjes. Met ei bestrijken. Presenteer deze Australische vleespasteitjes met bakadvies voor de consument. Bakadvies voor de consument: in een voorverwarmde oven van 210˚C gaar bakken tot het deeg goudbruin is. Serveren met tomatenketchup of als volwaardige maaltijd met aardappelpuree en doperwten.

Terug naar boven