Bij een goede barbecue hoort ook een goed toetje! Veel liefhebbers eten graag ijs achteraf, maar je kan ook iets culinairs maken. Onderstaand het recept voor aardbeientiramisu, je kan natuurlijk de ingrediënten ook aanpassen naar eigen smaak. Ga na wat jij nou echt lekker vindt in een toetje, en inspireer de klant met de leukste ideeën.
Pers de citroen uit, alleen het sap wordt gebruikt. Verwijder de basilicumblaadjes van de steel en pureer deze met het water (niet te glad). Voeg 100 gram poedersuiker, de magere kwark en roomkwark toe aan de basilicumpuree. Roer dit mengsel glad en voeg het citroensap toe. Vermeng vervolgens de espresso met de amaretto.
125 gram pompernikkel fijn kruimelen en de helft hiervan verdelen over 8 glazen. Vervolgens lichtjes de pompernikkel bestrooien met het espressomengsel. De helft van de basilicumcrème daar op verdelen. Vervolgens de overige helft van de pompernikkel daar weer overheen verdelen. Dat weer lichtjes met espressomengsel bestrooien. En tot slot de rest van de basilicumcrème erop verspreiden.
Zet de glazen met de tiramisu een uur in de koelkast. Was ondertussen de aardbeien. Verwijder de steelaanzet, snijd de aardbeien doormidden of in vieren. Een derde van de aardbeien met 50 gram poedersuiker pureren, en vervolgens vermengen met de rest van de aardbeien en op de koude tiramisu verdelen. Als laatste de aardbeienragout op het toetje verdelen en versieren met twee halve aardbeien.
Foto: ©Anna_Pustynnikova/Shutterstock.com