Brood, gesmolten kaas, vlees en specerijen. Next level-tosti en je wilt nooit meer ham & kaas!
Kruid de karbonades met de specerijen en laat die even intrekken. Ik gebruik hier geen zout, maar voel je vrij om wat toe te voegen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en gaar of bestrijk het vlees met olie en gril het vlees in de grillpan gaar (ca. 15 minuten). Je mag zelf kiezen wat je lekker vindt. Haal het vlees uit de pan, laat het iets afkoelen en snijd het in schuine plakjes.
Snijd het zuurdesembrood in plakken en beleg met het gesneden vlees en plakjes kaas. Verhit een koekenpan en bak de tosti’s aan twee kanten mooi goudbruin. Dit gaat ook heel makkelijk in een tosti-ijzer of paninigrill.
Klop de karnemelk, 3-4 eetlepels olijfolie en het chilipoeder in een kom door elkaar. Hak de muntblaadjes grof en roer ze erdoor. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Was de romainesla en scheur hem in grove stukken. Schep de sla en lente-uitjes in een kom door de dressing en verdeel de sla over vier borden. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer ze ernaast.
Dit is een recept uit het boek 'Smaakmakers' van Michiel Sloff
Beeld: ©José van Rielen