Hartige bruine broodjes met gehakt

Ingrediënten

  • Mini of gewone ronde bruine broodjes.Voor 1 kg vlees :
  • 500 gram Rundvlees R II (= ontzeend mager vlees van schouder, stomp en hals; zichtbaar vet ca. 5%)
  • 500 gram Varkensvlees S IV (= doorregen en mager deel van varkensbuiken; zichtbaar vet ca. 30%)
  • 15 gram Keukenzout
  • 1 ml Ketjap manis
  • 0,5 gram Knoflookpoeder
  • 0,5 gram Korianderpoeder
  • 1 gram Gemberpoeder
  • 1 gram Paprikapoeder (edelzoet)
  • 0,5 gram Kerriepoeder
  • Reepjes van verse rode, groene en gele paprika
  • Mini of gewone ronde bruine broodjes.Voor 1 kg vlees :,
  • 500 gram Rundvlees R II (= ontzeend mager vlees van schouder, stomp en hals; zichtbaar vet ca. 5%),
  • 500 gram Varkensvlees S IV (= doorregen en mager deel van varkensbuiken; zichtbaar vet ca. 30%),
  • 15 gram Keukenzout,
  • 1 ml Ketjap manis,
  • 0,5 gram Knoflookpoeder,
  • 0,5 gram Korianderpoeder,
  • 1 gram Gemberpoeder,
  • 1 gram Paprikapoeder (edelzoet),
  • 0,5 gram Kerriepoeder,
  • Reepjes van verse rode, groene en gele paprika

Bereiding

  • Kruiden en hulpstoffen nauwkeurig afwegen. Gebruik goed gekoeld of licht aangevroren vlees en maal dit grof voor door de 10 mm plaat. Meng er dan losjes alle kruiden en hulpstoffen door en draai de massa door de 3 mm plaat. Het gekruide gehakt rul bakken en iets laten afkoelen. Intussen van de broodjes het kapje afsnijden, de broodjes uithollen tot ca. 1 á 2 cm van de onderkorst. Het gehakt met een schone lepel in de broodjes scheppen en licht aandrukken. Afgarneren met reepjes paprika.

  • Voor warme verkoop de broodjes 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚C verwarmen. Als ze voor koud worden verkocht kan de consument de zelfde verwarmingstijd aanhouden. De broodjes kunnen niet in een magnetron worden verwarmd, wel in een combimagnetron met heteluchtfunctie. 

Terug naar boven