Demi Baguette Hawaï

Ingrediënten

  • 500 gram Rundvlees R IV (= grof ontzeend,doorregen vlees van wang, borst en klapstuk;zichtbaar vet ca.20%)
  • 500 gram gram varkensvlees S IV(=grof ontzeend doorregen vlees, van procureur en magere deel buik;zichtbaar vet ca. 30%)
  • 18 gram Keukenzout
  • 3,5 gram Witte peper
  • 1 gram Gember
  • 0,5 gram Kardemom
  • 1 gram Ge(vries)droogd selderijblad
  • 1 ml Citroensap
  • 400 gram Koksroom (gebruik diepvries –en magnetronbestendigde room die niet schift)
  • 60 gram Ananas, uit blik, in blokjes gesneden
  • 40 gram Gedroogde abrikozen, in kleine blokjes gesneden (goed uit laten lekken)
  • 10 gram Gedroogde appel, in kleine blokjes gesneden (wellen en droog verwerken)*
  • 40 gramRozijnen (wellen en droog verwerken)
  • Rozijnen en gedroogde appelpartjes dag tevoren wellen in water van 35˚C en in vergiet laten uitlekken.
  • Vlak voor verwerking heel licht bestrooien met bloem (hecht dan beter aan het deeg).
  • Ongeveer 15 bake-off demi baguette
  • 200 gram broodkruim (gehaald van de demi baguette hierboven) Gebruik beslist niet meer dan 200 gram broodkruim per kg grondstoffen, want dat beïnvloedt de smaak en de structuur van het gehakt negatief
  • 500 gram Rundvlees R IV (= grof ontzeend,doorregen vlees van wang, borst en klapstuk;zichtbaar vet ca.20%),
  • 500 gram gram varkensvlees S IV(=grof ontzeend doorregen vlees, van procureur en magere deel buik;zichtbaar vet ca. 30%),
  • 18 gram Keukenzout,
  • 3,5 gram Witte peper,
  • 1 gram Gember,
  • 0,5 gram Kardemom,
  • 1 gram Ge(vries)droogd selderijblad,
  • 1 ml Citroensap,
  • 400 gram Koksroom (gebruik diepvries –en magnetronbestendigde room die niet schift),
  • 60 gram Ananas, uit blik, in blokjes gesneden,
  • 40 gram Gedroogde abrikozen, in kleine blokjes gesneden (goed uit laten lekken),
  • 10 gram Gedroogde appel, in kleine blokjes gesneden (wellen en droog verwerken)*,
  • 40 gramRozijnen (wellen en droog verwerken),
  • Rozijnen en gedroogde appelpartjes dag tevoren wellen in water van 35˚C en in vergiet laten uitlekken.,
  • Vlak voor verwerking heel licht bestrooien met bloem (hecht dan beter aan het deeg).,
  • Ongeveer 15 bake-off demi baguette,
  • 200 gram broodkruim (gehaald van de demi baguette hierboven) Gebruik beslist niet meer dan 200 gram broodkruim per kg grondstoffen, want dat beïnvloedt de smaak en de structuur van het gehakt negatief

Benodigheden

  • Uw eigen cutterhulpmiddel, het aantal gram gebruiken dat op de verpakking staat aangegeven.

Bereiding

  • Vlees: van ongerechtigheden ontdoen; in eigrote stukken snijden en in platte bakken afgedekt met folie koelen bij 0˚C of licht aanvriezen. Zorg dat de luchtstroom tussen de bakken door kan, zodat het vlees goed kan doorkoelen. Bake-off broodjes: laat de bake-off broodjes ontdooien. Snijd er een klein kapje af (kapje bewaren). Hol de broodjes uit tot 1 á 2 cm van de zijranden en de onderkant, zodat de korst met aanhechtend brood overal even dik is. Het uitgeholde brood (200 gram) verkruimelen voor verwerking in het deeg. Kruiden en hulpstoffen afwegen/ platen en messen: Kruiden en hulpstoffen nauwkeurig afwegen en gereed zetten de ananas, abrikozen, appel en rozijnen apart houden. De 10 mm plaat en de 3 mm plaat gebruiken en de messen dienen goed geslepen en scherp te zijn.

  • Het gekoelde/licht aangevroren vlees eerst voormalen door de 10 mm plaat. Alle kruiden, hulpstoffen, koksroom en het broodkruim (behalve ananas, abrikozen, appel en rozijnen) door het gemalen vlees mengen en deze massa afmalen door de 3 mm plaat. 

  • Nu de bestrooide blokjes ananas, abrikozen, appel en rozijnen onder mengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen. De eindtemperatuur moet bij voorkeur (maximaal) ca. 14˚C zijn. Vacuümmengen voorkomt luchtgaatjes en is gunstig voor de inwendige kleur van het deeg.

  • Het vullen van de uitgeholde bake-off broodjes dient zorgvuldig te gebeuren. Vul de broodjes met het gehaktdeeg. Druk het gehakt goed in de uitholling, ook in de hoeken, zodat er zo weinig mogelijk lucht wordt ingesloten, want dat is zeer belangrijk. Vul tot er een licht kopje deeg boven de korstrand uitsteekt en strijk mooi glad. Leg het kleine broodkapje erop en druk het goed aan.

  • Men kan deze gevulde bake-off broodjes rauw of uit de diepvries verkopen met bereidingsadvies voor de consument (zie bak – tijden).Maar gegaard heeft de voorkeur, zeker in verband met de houdbaarheid en bacteriologische gesteldheid.

  • Als de gevulde broodjes uit de diepvries komen (als ze van te voren gemaakt zijn) eerst laten ontdooien. De oven voorverwarmen op 175˚C, de gevulde broodjes op een rooster leggen en afbakken 20 tot 25 minuten. Belangrijk: het gehakt moet wel een kerntemperatuur van 70˚C hebben bereikt, zo krijgt men een krokant korstdeeg; daarna de gebakken gehaktbroodjes in de werkruimte laten afkoelen.

  • Bewaar deze afgebakken bake-off gehakt broodjes altijd onder koeling bij 0 tot 3˚C (eventueel verpakt in krimpfolie).

  • Presenteer deze gehaktbroodjes verpakt in krimpfolie in de toonbank met prijs en naamaanduiding (vooral de naam van de smaakvariatie erbij zetten). Geef de klant een opwarmadvies mee.

  • Deze gehaktbroodjes is een kant-en-klaar product en kunnen warm of koud worden verkocht. Ze zijn heerlijk als lunchgerecht, maar met een salade erbij ook heel geschikt als hoofdgerecht; of als warme snacks in de winkel verkopen. Denk eens aan grazing.

  • De verpakking verwijderen. In de magnetron: vol vermogen ca. 1 minuut. In de oven: oven voorverwarmen op 200˚C, 7 minuten verwarmen. Het product moet wel door en door verhit worden.

Terug naar boven