Verse loempia met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 6 rijstvellen voor springrolls
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 50 gr kiemgroenten
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 100 gr wortelreepjes of bospeen
  • 1 avocado
  • ¼ komkommer
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Snufje zout en peper
  • 6 rijstvellen voor springrolls,
  • 100 gr Hollandse garnalen,
  • 50 gr kiemgroenten,
  • 100 gr gesneden rode kool,
  • 100 gr wortelreepjes of bospeen,
  • 1 avocado,
  • ¼ komkommer,
  • 3 eetlepel olijfolie,
  • 2 eetlepel azijn,
  • 1 eetlepel verse dille,
  • 1 eetlepel sesamzaad,
  • Snufje zout en peper

Bereiding

  • Dit is een waanzinnig lekker gerecht voor de lunch. Verse loempia’s gemaakt van een rijstvelletje, gevuld met rauwkost en Hollandse garnalen.

  • Bereid de vulling voor, door de rauwkost (kiemgroenten, rodekool en wortelreepjes of bospeen) op een rij klaar te leggen, de komkommer in repen en de avocado in partjes te snijden. Neem een rond rijstvel en laat deze ca. 1 minuut wellen in lauwwarm water tot het vel slap is. Wel steeds één rijstvel tegelijk.

  • Leg het vel op de snijplank en besprenkel met een snufje zout. Beleg het middelste vierkant met wat Hollandse garnaaltjes.

  • Verdeel daarna de rauwkost. Voor het mooiste effect verdeel je de rauwkost op kleur over de rijstvellen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna de loempia strak op.

  • De frisse kruidige dressing maak je van olijfolie, azijn, verse gehakte dille, sesamzaad en een snuf zout en peper. Even roeren en klaar.Snijd de loempia’s doormidden.

  • Schep telkens voor elke hap een klein lepeltje dressing op je loempia.

Terug naar boven