Tortillataart met tonijn

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 gr)
  • 3 bosuitjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm)
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • 1 zout, versgemalen peper
  • 125 gr kerstomaatjes
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 gr),
  • 3 bosuitjes,
  • 6 gedroogde tomaten op olie,
  • 100 gr zachte geitenkaas,
  • 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm),
  • 150 gr Griekse yoghurt,
  • 2-3 eetlepels kappertjes,
  • 1 zout, versgemalen peper,
  • 125 gr kerstomaatjes,
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereiding

  • Een feestje ️in je mond met deze verrukkelijke tortillataart met tonijn. De tonijn kan ook vervangen worden door zalm of gerookte makreel; nèt zo lekker!

  • Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas.

  • Bestrijk de tortilla’s met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla’s op elkaar.

  • Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

  • Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelf geroosterde plakjes courgette.

Terug naar boven