Pitabroodjes met lams/courgette vulling

Ingrediënten

  • Benodigdheden voor 20 gevulde pitabroodjes
  • 20 Pitabroodjes
  • 1 kg Reepjes gebraden lamsvlees van de bout
  • 400 gram Kleine blokjes courgette
  • 50 ml Sojasaus
  • 4 gram Provençaalse kruiden
  • 4 stuks Rode paprika.
  •   Boter om in te bakken
  • Blaadjes ijsbergsla
  • Plakjes tomaat
  • Schijfjes avocado
  • Benodigdheden voor 20 gevulde pitabroodjes,
  • 20 Pitabroodjes,
  • 1 kg Reepjes gebraden lamsvlees van de bout,
  • 400 gram Kleine blokjes courgette,
  • 50 ml Sojasaus,
  • 4 gram Provençaalse kruiden,
  • 4 stuks Rode paprika.,
  •   Boter om in te bakken,
  • Blaadjes ijsbergsla,
  • Plakjes tomaat,
  • Schijfjes avocado

Bereiding

  • We werken in deze volgorde: Bak het gegaarde lamsvlees met een weinig boter even aan in de koekenpan(voor een krokante buitenkant). Voeg de courgette en paprika blokjes toe en bak ze – al roerende – 3 á 4 minuten mee. Doe er de sojasaus en Provençaalse kruiden bij en laat alles 3 á 4 stoven. Dan de massa laten afkoelen. Snijd de pitabroodjes aan de lange zijde in, zodat ze opengeklapt kunnen worden, verwarm ze 1 á 2 minuten in een gewone broodrooster of  2 á 3 minuten ineen oven op 200˚C of 45 seconden in de magnetron op vol vermogen. Verdeel dan de vulling over de broodjes. Garneer ze af met blaadjes ijsbergsla, plakjes tomaat en schijfjes avocado.

  • Deze broodjes worden warm gegeten. Ze hoeven maar heel kort opgewarmd te worden in oven; 2 á 3 minuten op 150˚C. 

Terug naar boven