Deze sla wraps met haring zijn niet alleen supergezond, maar hebben ook een frisse en knapperige bite met een pittige touch dankzij de limoen-schilidressing. Leuk als hapje voor in de hand voor jouw klanten.
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel het daarna af onder koud stromend water en laat de mihoen vervolgens goed uitlekken in een vergiet. Doe de mihoen in een kom en knip de lange strengen in iets kortere stukken met een schone keukenschaar. Meng dan 3 el van de dressing en ½ theelepel sesamolie (of zonnebloemolie) door de mihoen. Voeg ook de fijngesneden bosui, munt en koriander toe aan de mihoensalade.
Haal de blaadjes sla voorzichtig los en was ze goed. Uit één sla haal je ongeveer 7-8 blaadjes. De kern die je daarna overhoudt kun je fijnsnijden en ook toevoegen aan de mihoensalade.
Snijd tot slot de wortel in dunne reepjes. Je kunt 'm eventueel ook raspen.
Dep de slablaadjes voor het serveren droog met keukenpapier en verdeel de mihoensalade over de blaadjes. Leg op de salade wat wortel en een paar stukjes haring. Garneer de wraps eventueel met een beetje extra bosui, koriander en munt. Serveer de sla wraps op een schaal met de dressing erbij, zodat iedereen naar behoeve wat van de dressing over de wraps kan doen.
Als je geen sesamolie kunt vinden, kun je eventueel ook zonnebloemolie gebruiken. Voor de smaak van de mihoensalade is de sesamolie wel erg lekker.