Hambroodje met speciale vulling/rauwe ham

Ingrediënten

  • 10 Puntbroodjes
  • 300 gram Rauwe ham, in schilfers gesneden, 12 maanden lucht gedroogd
  • 250 gram Geraspte jongbelegen Goudse kaas
  • 125 gram Boter
  • 10 gram Mosterd
  • 3 gram Witte peper
  • 10 Eieren Fijngeknipte verse bieslook
  • 10 Puntbroodjes,
  • 300 gram Rauwe ham, in schilfers gesneden, 12 maanden lucht gedroogd,
  • 250 gram Geraspte jongbelegen Goudse kaas,
  • 125 gram Boter,
  • 10 gram Mosterd,
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 Eieren Fijngeknipte verse bieslook

Bereiding

  • Weeg grond- en hulpstoffen nauwkeurig af. Bak de schilfers ham in de helft van de boterknapperig. Snijd de puntbroodjes in de lengte doormidden en hol ze uit. Besmeer de uitgeholde halve broodjes met de rest van de boter. Klop de eieren los en meng de knapperige ham, kaas, peper en mosterd door tot de massa een licht binding heeft. Vul de halve, ingesmeerde broodjes met dit mengsel. Zet ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225˚C.Garneer de broodjes nu met fijngeknipte verse bieslook. Er zijn diverse verkoopmogelijkheden:

  • Warm uit de oven of koud als snack voor directe consumptie.

  • Afgebakken verkopen. De consument kan de broodjes thuis in een voorverwarmde oven bij 225˚C gedurende ca. 10 minuten opwarmen, tot ze door en door warm zijn.

Terug naar boven