Kip-kerriesaucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • 1 kg winkelklaar mager kippengehakt, zonder kruiden
  • 15 gram Zeezout
  • 50 gram Gesnipperde ui
  • 1 Teentje knoflook geperst
  • 1,5 gram Kerriepoeder
  • 200 gram Rauwe aardappel, geraspt
  • 60 gram Diepvrieserwten
  • 1 gram Ge(vries)droogde peterselie
  • 30 ml Olie Blader- of korstdeeg 57 x 37 cm, 2,5 mm dik. in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren in grote plakken of op rol.
  • Geklopt ei om het deeg te bestrijken
  • 1 kg winkelklaar mager kippengehakt, zonder kruiden,
  • 15 gram Zeezout,
  • 50 gram Gesnipperde ui,
  • 1 Teentje knoflook geperst,
  • 1,5 gram Kerriepoeder,
  • 200 gram Rauwe aardappel, geraspt,
  • 60 gram Diepvrieserwten,
  • 1 gram Ge(vries)droogde peterselie,
  • 30 ml Olie Blader- of korstdeeg 57 x 37 cm, 2,5 mm dik. in de handel verkrijgbaar, koelvers of diepgevroren in grote plakken of op rol.,
  • Geklopt ei om het deeg te bestrijken

Benodigheden

  • Spuitzak met ronde spuitdop

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. De plakken blader- of korstdeeg tien minuten op de werktafel laten ontdooien.

  • In een zware koekenpan de 30 ml olie verhitten en daarin ui en knoflook twee minuten bakken tot de ui zacht is. Kerriepoeder toevoegen en al roeren één minuut fruiten. Geraspte aardappel toevoegen en afgedekt enkel minuten bakken tot de aardappel zacht wordt.

  • Kippenvlees toevoegen en tien minuten bakken tot bijna al het vocht verdampt is. Zo nu en dan roeren. Erwten, peterselie en zout erdoor roeren. Van het vuur nemen en laten afkoelen. Vanaf de korte zijde de plakken deeg met een scherp mes in drie gelijke stukken verdelen met behulp vaneen ‘meetlat’. De korte zijde van de hele plak is circa 37 cm breed, dus elke reep moet ruim 12 centimeter breed zijn. Op elk stuk brengen we in de lengte en het midden een gehaktvulling aan via de spuitzak met ronde spuitdop. De vouwrand van het deeg bestrijken met geklopt ei, dan het geheel dichtvouwen, goed aandrukken en dichtlassen met een vork (met een vork de lagen tegen elkaar drukken). Het geheel bestrijken met geklopt ei, en bestrooien we de saucijzen licht met maanzaad. De ‘rollen’ verdelen (opsnijden) tot saucijzenbroodjes van de gewenste afmeting.

  • De oven voorverwarmen op 200˚C. Leg de broodjes op een licht ingevette bakplaat of gebruik bakpapier. Vijftien minuten bakken, dan de oven op 180˚C zetten tot ze goudbruin en gerezen zijn. Presenteer deze hartige lekkernijen als ‘diepvries afgebakken’ of ‘vers afgebakken’ voor de consument, die ze dan alleen nog maar warm hoeft te maken. Laat bij de presentatie duidelijk uitkomen wat voor soort vulling erin zit, want aan de buitenkant kun je het niet zien. Laat ook eens proeven.

Terug naar boven