Annelie de Dijon

Ingrediënten

  • Voor 83 stuks
  • 3.000 gr bloem
  • 1.000 gr Annelie Naturel*
  • 40 gr gist
  • 68 gr bakkerszout
  • 2.800 gr water * Mix voor authentiek witbrood
  • 260 gr mosterd
  • 350 gr geraspte kaas
  • Voor 83 stuks,
  • 3.000 gr bloem,
  • 1.000 gr Annelie Naturel*,
  • 40 gr gist,
  • 68 gr bakkerszout,
  • 2.800 gr water * Mix voor authentiek witbrood,
  • 260 gr mosterd,
  • 350 gr geraspte kaas

Bereiding

  • Kneed een vrij stevig deeg met 60% water. Voeg wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.

  • Kneed het deeg taai af. Deegtemperatuur 25°C.

  • Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic bak met olijfolie.

  • Laat het deeg onder plastic 120 minuten rijzen.

  • Bestrooi een werkbank met een laag roggebloem en stort het deeg daarop.

  • Druk het deeg uit tot een dikte van 6 mm.

  • Banen snijden van 12 cm breed. Bestrijken met mosterd en overstrooien met geraspte kaas. Dubbel vouwen en verdelen in stukken van 10 cm lengte ca 90 gram.

  • Narijs 40 minuten. Bakken met stoom.

  • Oventemperatuur 220°C. Baktijd 15 minuten.

Terug naar boven