Pasteitje met kalfsragout

Ingrediënten

  • 4 pasteibakjes   
  • 500gr. kalfvlees 
  • 1 wortel 1 prei
  • halve knolselderij 
  • 1 ui
  • 1 kruidenboeketje (builtjes) (tijm, rozemarijn, salie, laurier)
  • 50 gr. boter  
  • 40gr. bloem 
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 dl, room
  • 250gr. kleine champignons 
  •  zout en vers gemalen peper 
  • 2 eetlepels peterselie
  • 4 pasteibakjes   ,
  • 500gr. kalfvlees ,
  • 1 wortel 1 prei,
  • halve knolselderij ,
  • 1 ui,
  • 1 kruidenboeketje (builtjes) (tijm, rozemarijn, salie, laurier),
  • 50 gr. boter  ,
  • 40gr. bloem ,
  • 1 dl. witte wijn,
  • 1 dl, room,
  • 250gr. kleine champignons ,
  •  zout en vers gemalen peper ,
  • 2 eetlepels peterselie

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes. Breng 1.5 liter water met het vlees, de groenten en kruidenboeketje aan de kook en laat het trekken en garen in 1 tot 1.5 uur. Giet de bouillon door een zeef en haal het vlees eruit. De champignons schoon borstelen en de peterselie fijn snijden. Smelt de boter in een pan en voeg hierbij de bloem. Voeg al roerende de bouillon toe vervolgens de witte wijn, de room en de champignons. Doe de stukjes vlees erbij en laat geheel tien minuten zachtjes sudderen. Breng de ragôut op smaak met zout en versgemalen peper en roer de helft van de peterselie erdoor. Verwarm de oven op 60°C om op het laatste moment de pasteitjes krokant te bakken. Zet deze op een bord en schep de vulling erin. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  • Wit: chardonnay uit Chili of Zuid-Afrika, droge riesling uit Rheingau. Rood: jonge pinot noir, Chinon, Saumur-Champigny

Terug naar boven