Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een (ronde) ovenschaal in.
Schil en was de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Mix de plakjes zoete aardappel met zo’n 2 el olie en bedek er de ovenschaal mee door ze in laagjes overlappend op elkaar te leggen. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen ook de courgette in heel dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette 5 minuten.
Klop de eieren los met de cottage cheese en een flinke snuf peper en zout. Voeg de courgette toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de zoete aardappel.
Snijd de tomaten in plakken en beleg de quiche hiermee.
Bak de quiche nu nog zo’n 20 tot 25 minuten in de oven tot hij gaar is.
Laat helemaal afkoelen en vries in stukken in.
Weer eten? Dek af met aluminiumfolie en zet bevroren in een oven die opwarmt tot 180 graden. Laat in totaal 30 minuten staan, in stukken gesneden is de quiche sneller verwarmd. De quiche kan tot twee maanden worden bewaard in de vriezer.
Dit is een recept uit het kookboek 'Vriezerproof Kookboek'
Beeld: ©Chickslovefood